4 x 108 MPixellel készül a Xiaomi

4 x 108 MPixellel készül a Xiaomi

A Xiaomi a Samsunggal közösen jelentette be az okostelefonokba tervezett 108 megapixeles kameraszenzort. És minden jel szerint a kínai vállalatnak komoly tervei vannak ezzel az egészen különleges egységgel.

Friss hírek alapján legalább négy okostelefont szeretne készíteni a Xiaomi az ISOCELL Bright HMX névre hallgató Samsung egységgel. Ezeknek a készülékeknek a kódneveit is ismerjük már, Tucana, Draco, Umi és Cmi néven jelentek ezek meg a friss Mi Gallery applikációnak a kódjában. Részleteket az eszközök specifikációjáról viszont még nem áll módunkban megosztani, ezeket nem ismerjük. És egyébként arról sincs tudomásunk, hogy egyáltalán melyik márkanév alatt fognak ezek debütálni, hiszen a Xiaomi nem feltétlenül a saját cégére alatt állítja majd mindegyik konfigurációt hadrendbe, elképzelhető, hogy lesz közöttük Redmi modell is.

A MIUI-n belül a Mi Gallery nem most először árulkodott, azt is előre lehetett tudni, hogy lesznek 100 megapixel feletti kamerával szerelt Xiaomi mobilok belátható időn belül, ugyanis már korábban megjelent az alkalmazásban a 108 MPixeles képek teljes felbontásban való megnyitásának támogatása. A Samsung ISOCELL Bright HMX szenzorjával szerelt okostelefonok előre láthatólag döbbenetesen részletgazdag képeket örökíthetnek majd meg. Ennek a megoldásnak nemcsak az őrületes felbontásában lehet keresni a varázsát.

Galéria megnyitása
Samsung ISOCELL Bright HMX

A Samsung úgy növelte korábban elképzelhetetlen szintre az ISOCELL Bright HMX felbontását, hogy az egyes pixelek nem lettek kisebbek a korábban alkalmazott 0,8 mikrontól. Tehát a szakembereknek a szenzor méretét kellett növelniük, és ennek eredményeként 1/1,33 hüvelykes fizikai méretű érzékelő jött létre. Soha korábban egyszerű okostelefonban ilyen méretű képi érzékelő még nem jutott szerephez. És itt is támogatott természetesen a pixelek összevonása a Tetracell technológia révén, ezáltal 27 megapixeles felvételeket lehet alkotni kiemelkedően jó fényérzékenység mellett. A fotózás során használható átlagon felüli ISO-érzékenység megfelelő zajszinttel párosulva, így rossz látási viszonyoknál is készíthetőek lesznek remek fotók elkerülve a segédfény használatát.

Korábbi jelentések szerint egyébként a Xiaomi berkeiben a nagy sikerű, és jelentős újításokat elhozó Mi Mix széria következő generációs tagja már 108 megapixeles kamerával lesz szerelve. Ezt a vállalat hivatalosan nem erősítette meg, de az tagadhatatlan, hogy a Mi Mixek korábban sok technológiai újítást hordoztak, így a 108 MPixeles szenzor illik a képbe. És remélhetőleg a következő hónapokban ki fog derülni az is, hogy milyen egyéb mobilokban tervezi még bevetni ezt az elképesztő paraméterekkel rendelkező komponenst a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap