4 TB-os pendrive-ot villantott a SanDisk

4 TB-os pendrive-ot villantott a SanDisk

A Western Digital égisze alatt a SanDisk a CES-en egyebek mellett egy olyan eszközt is kiállított, ami egyelőre még nincsen teljesen készen, csak prototípus fázisban van, de szinte biztosan meg fog jelenni kereskedelmi forgalomban. A világ első 4 TB-os pendrive-járól beszélhetünk, ami külsőre szinte semmilyen érdekességet nem mutat, nem nagyobb mint egy teljesen mezei társa.

Az elképesztő tárkapacitással rendelkező adathordozóról egyelőre nem sok információval rendelkezünk. Mivel egy fejlesztés alatt álló termékről van szó, nem pedig kész megoldásról, ezért a képességeiről érthető módon nem mesélt az érdeklődőknek a SanDisk – legalábbis azon túl, hogy 4 terabájtnyi adatot lehet rápakolni. A különleges pendrive egy C-típusú USB-vel lett ellátva, illetve egészen pontosan egy olyan kábel van beleépítve, aminek ilyen csatlakozó figyelhető meg a végén. A kábel alapesetben nem feltűnő az eszközön, mert tökéletesen be lehet hajtani az oldalába, és így egyáltalán nem lóg ki a ház síkjából.

Galéria megnyitása

A pendrive dizájnja egészen jól sikerült, és az is biztos, hogy az anyahasználat miatt sem éri majd szó a ház elejét, ugyanis a teljes burkolat szépen megmunkált, natúr felületű fémből van, rajta fehérrel a SanDisk márkajelzése. És van egy akasztó is az adathordozón. Mivel azt nem lehet tudni, hogy milyen képességekkel bír a pendrive, az végképp nem derült ki hivatalosan, hogy a mérnökök melyik lapkát használtak fel a megalkotásához, de az Anandtech-nek erre van egy tippje. A szaklap úgy véli, hogy ennél a terméknél már az 1,33 Tb-es QLC 96 réteges NAND Flash egység került bevetésre. Ennek a mintái 2018 harmadik negyedévében váltak elérhetővé.

Mivel még fejlesztés alatt álló megoldásról beszélhetünk, nemcsak a specifikációra nem derült fény, hanem az árazásra sem. Azt viszont biztosan le lehet szögezni, hogy mivel egy 2 TB-os pendrive jelenleg több mint 1000 dollárt kóstál, ez a 4 terabájtos újdonság legalább 2000 dollárba fog kerülni, de még egy 2500 dolláros ajánlott fogyasztói áron sem lenne túlzottan meglepő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap