4 darab HDMI kimenet került az ASUS GeForce GT 710-esére

A gyártó frissítette a 2016-ban kiadott videokártyát, amelynek friss kiadása teljesen új nyomtatott áramköri lapot kapott.

4 darab HDMI kimenet került az ASUS GeForce GT 710-esére

Az ASUS frissítette 2016 környékén bemutatott GeForce GT 710-es videokártyáját, amely a GT710-SL sorozatot erősítette. Az akkori modell alacsony profilú kivitelben érkezett, igaz, a D-Sub videó kimenet miatt teljes hosszúságú hátlapi rögzítőt kapott. A régi modellen a D-Sub mellett egy DVI-D, illetve egy HDMI videó kimenet kapott helyet, a GPU és a VRAM hűtését pedig passzív borda végezte, így a videokártya akár csendes asztali PC, illetve HTPC építésére egyaránt jó választás lehetett.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új verzió, vagyis a GT710-4H-SL-2GD5 már egy átdolgozott nyomtatott áramköri lappal érkezik, amelynek első része normál magasságú, hiszen valahogy el kell rajta férnie a négy darab HDMI videó kimenetnek. A GPU és a VRAM hűtését ismét egy passzív megoldásra bízták, ami a fotók szerint az elődmodellről érkezett. A négy HDMI videó kimenetnek köszönhetően könnyedén építhető a termék köré költséghatékony többmonitoros megjelenítő rendszer, amennyiben GPU-intenzív feladatvégzésre egyáltalán nem kerül sor – akár videófalat is meghajthat az új videokártya.

A videokártya alapját továbbra is a jól ismert Kepler GPU, a GK208-as lapka adja, amely 192 CUDA maggal rendelkezik és 954 MHz-es órajelen ketyeg. Ehhez 64-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedézeti memória, ami 5012 MHz-es effektív órajelet használhat.

Galéria megnyitása

A 4K-s kijelzők esetében fontos kiemelni, hogy a 60 Hz-es képfrissítési ráta csak egy monitor esetén érhető el, ha már kettő vagy több ilyen megjelenítő csatlakozik a termékre, a maximális képfrissítési ráta 30 Hz-re esik vissza. Az újdonság általános HTPC-be akár jó választás is lehet, amennyiben nincs szükség a H.265-ös kodek támogatására és a 4K-s NetFlix tartalmakat sem erőltetjük.

Galéria megnyitása
Egy lehetséges felhasználási mód, ha videófalra vágyunk

Az egyslotos kivitelű videokártya várhatóan nem lesz drága, azaz 50 dollár körüli árra számíthatunk. Amennyiben egy ütőképesebb, modernebb megoldásra van szükség, mert éppen HTPC építése a cél, akkor egy GT 1030-as megoldással jobban járhatunk, az viszont drágább is lesz – a 4K-s Netflix tartalmakhoz azonban legalább 3 GB memóriával felszerelt GeForce GTX 1050-re lesz szükség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap