3G modemet kap a Lenovo A1000

A Lenovo következő táblája olcsón hozza el a kapcsolati lehetőségek széles tárházát. 

3G modemet kap a Lenovo A1000

A Lenovo elképesztő ütemben szedi a lábát az Android operációs rendszert futtató gépek terén, és egyre feljebb jut a ranglétrán mind az okostelefonokat, mind pedig a táblagépeket tekintve. Az eredmény egyelőre a mobiloknál a leginkább látványos, hiszen az IDC legfrissebb adatai szerint a távol-keleti gyártó már a negyedik helyre lépett előre az LG mögé, megelőzve a ZTE-t. Ha minden jól megy a cégnek, akkor hasonlóan jó szereplés néz ki a tableteknél is, köszönhetően az olyan gépeknek, mint a jelenlegi alanyunk is.

Az IdeaTab széria következő sikervárományosa nem más, mint a legolcsóbb modellnek egy foltozott variánsa. A Lenovo az A1010-zel és az A1020-szal egy-egy kellemes áron hozzáférhető, de mégis nagyon jól használható, HSDPA képességekkel bíró eszközt szeretett volna megalkotni, és vélhetően ez sikerült is nekik. Az A1010, illetve az A1020 egyébként ugyanaz a termék, csak eltérő színűek, így a későbbiekben csak az A1010 néven említenénk "őket". Az újdonságoknál a vásárlók figyelmének középpontjában a 3G mobil kommunikációs egység áll majd, ennek köszönhetően bárhol képesek leszünk például mobilinternetet használni, de a lehetőségeink nem fogynak el itt. Minden telefonos funkcióra képes a 7 colos apróság: küldhetünk és fogadhatunk SMS-eket, MMS-eket és a hanghívásokkal is boldogul.

A 7 hüvelykes megjelenítővel rendelkező eszköz felbontása közepes, 1024 x 600 képponttal kerülünk szembe, a multitouch érzékelés pedig pontos, és megkönnyíti a használatot a mindennapokban. A kapcsolati opciók között egyébként van 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 modul és egy GPS vevő is a 3G HSDPA mellett, így ilyen téren tényleg megfelel szinte minden igénynek. Az operációs rendszer személyében az Android áll, azon belül is a Jelly Bean első, 4.1-es kiadását köszönthetjük köreinkben. A masina egy szem kamerája az előlapra került, és VGA felbontással dolgozik, így a videócsevegéseink rendezésére hellyel-közzel alkalmas.

A színfalak mögött érdekes módon egy MediaTek MT8317 lapka ténykedik, mely gyárilag nem tartalmazza a HSDPA egységet. Ennek a kétmagos chipnek hasonló a specifikációja, mint a jóval ismertebb MT6577-nek (ami egyébként integrálja a 3G-t is, így furcsa, hogy nem ezé lett a főszerep): 1 GHz-es órajelű Cortex-A9 magokkal és egy PowerVR SGX531 IGP-vel van dolgunk. A rendszermemória LPDDR2 technológiás és 1 GB-os méretet öltött, míg az eMMC egységekből álló tárhely 16 GB-nyi. Utóbbit még microSD-vel is megtoldhatjuk. A 199 x 121 x 10,7 mm-es szerkezetet akár 7 órán át is nyúzhatjuk egyfolytában, ami bizony egy szép eredmény a kategóriájában és egyben váratlan is, mivel a Lenovo 3500 mAh-ben határozta meg a telep kapacitását, az pedig nem sok. Érdemes tehát fenntartásokkal kezelni a 340 grammos tábla gyárilag megadott üzemidejét, de reméljük nem trükköztek az ilyen jellegű méréseken.

A Lenovo A1010 pontos érkezésének dátuma nem ismert még, de jó eséllyel még ebben a hónapban befuthat. A pályafutását kétféle színben kezdi meg, és ha hihetünk az információinknak, akkor Kínában kerül sor először a bevetésére. A Lenovo mostanság nyitott az európai piac felé is, így remélhetőleg mi sem maradunk le a bővített hálózati képességgel rendelkező A1000-ekről. Az árát nem hozták nyilvánosságra, de bőven 200 dollár alá várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward