38 megapixeles kamerán dolgozik a Sony

38 megapixeles kamerán dolgozik a Sony

A Sony képszenzoros palettája remek megoldásokból áll, és most egy újabb figyelemreméltó fejlesztésen dolgozik a vállalat. A kiszivárgott információk szerint egy olyan szenzor bemutatására készül a Sony, ami óriási felbontás mellett rugalmas lehetőségekkel szolgál majd, és kiváló képminőséget fog nyújtani minden körülmények között.

Az IMX607 néven érkező megoldás a napvilágot látott adatok alapján 38 megapixeles felbontással szolgál majd, és meglehetősen nagy fizikai méretet öltött, ugyanis 1/1,8 hüvelykes lesz az átlója. Itt nagy hangsúlyt fog kapni a képpontok összevonása, amivel 9 megapixelnél magasabb felbontású fotók készíthetőek kiváló fényérzékenységgel társulva. Érdekesség lesz itt, hogy nem a korábban látott Quad Bayer technológiát használja majd az egység a kiszivárgott anyag alapján, hanem egy Dual Bayer-es megoldásról beszélhetünk majd egy úgynevezett fehér HDR kódolási tömbbel kiegészítve. Fehér pixeleket fog használni arra a képalkotó, hogy még több fényt tudjon összeszedni a működése közben. Ennek hála mindenféle kiegészítő egység nélkül nyújt majd kiemelkedő vonalélességet. Itt a végeredmény elvileg kiváló dinamikatartományt mutathat majd fel, lényegében minden esetben azonnal HDR felvételt lesz képes előállítani a kamera.

Galéria megnyitása
Így festhet majd a Sony IMX607 felépítése

Érdekesnek ígérkezik még az is az IMX607 esetében, hogy állítólag egy új fókuszrendszert használhat, ez pedig a Quad Pixel Phase Detection Auto Focus, röviden QP2DAF névre hallgathat. Ennek a rendszernek a működéséről egyelőre szinte semmit nem lehet tudni, annyi biztos, hogy az élesség beállításának a tempójára valószínűleg nem lehet majd panasz, és vélhetően a fókuszkövetés is jól fog teljesíteni. A kiszivárgott dokumentumból arra is fény derült, hogy a Sony fejlesztés alatt álló megoldása figyelemreméltó jel-zaj viszonnyal fog dolgozni, és remek zajszűrési képességei lesznek. Továbbá érdekesség, hogy egy környezeti fény mérésére szolgáló szenzor és egy hőmérséklet érzékelő is lesz az IMX607-ben.

A Sony ezt a kamerát a megszellőztetett leírása alapján elsősorban okostelefonokba, táblagépekbe, valamint személyi számítógépekbe (pl. kettő az egyben notebookokba) szánja. Más felhasználási környezetben a japánok nem tudják garantálni a megbízható működést; és előzetes konzultáció nélkül nem is javasolják a beépítést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap