34 colos, extra széles monitorral állt elő az MSI, profik számára

A Prestige szériás termék kiemelkedő részletességgel képes szolgálni, miközben különleges igényekhez lett igazítva.

34 colos, extra széles monitorral állt elő az MSI, profik számára

Az MSI nem túl régi szereplő a monitorok piacán, de mostanra egészen széles és változatos kínálatot alakított ki. Azonban a vállalat általában a játékosoknak szánt megoldásokban utazik, főleg gamer készülékek alkotják a palettáját, most viszont egy olyan monitorral hozakodott elő, ami a professzionális vásárlókat veszi célba.

A Prestige PC341WU egy olyan panelnek ad otthont, ami 21:9-es képarányú, és 5K felbontású, egészen pontosan 5120 x 2160 képpont népesíti be a felültét. Mivel az MSI nem gyárt paneleket, így értelemszerűen a monitor lelkét egy beszállítótól, ezúttal az LG-től szerzi be. Egy Nano-IPS technológiás egységnek ad otthont az újdonság, ami egészen elképesztő színvilággal fog szolgálni, 1,07 milliárd árnyalat megjelenítésére képes, lefedi az sRGB színteret 100 százalékban, a DCI-P3 színtér esetén pedig 98%-os eredménnyel büszkélkedhet.  A kifejezetten magas színhűség itt az egyik legfontosabb elvárás volt a fejlesztés során, mivel olyan helyre szánja a Prestige PC341WU-t az MSI, ahol ennek óriási a jelentősége.

Galéria megnyitása

Azt is megtudhattuk, hogy a megjelenítő tipikus fényereje 450 nit körül alakul, ami irodai használatban elegendő lehet. A fényerő csúcsértéke pedig elérheti szükség esetén a 600 nitet. Mivel LCD alapokról van szó, így nem meglepő módon a statikus kontrasztarány viszonylag alacsony, mindössze 1200:1-hez. A Prestige PC341WU 60 Hz-es képfrissítési rátával fog dolgozni, és a válaszideje csak 8 milliszekundum, ami nem éppen dicsőséges, de mivel itt most nem a játékosok kiszolgálása a cél, ez is elegendő. Bár nem feltétlenül cél a HDR támogatásról gondoskodni, azért a Vesa DisplayHDR 600 minősítését kivívta magának a monitor, és boldogul a HDR10 tartalmakkal.

Galéria megnyitása

A fejlesztők felszerelték az extra széles 5K monitort többféle bemeneti csatlakozóval is, akad rajta HDMI, DisplayPort és C-típusú USB is. Ilyenformán szinte bármilyen szükséges forráshoz lehet társítani szükség esetén. Az sem probléma, ha kizárólag C-típusú USB-vel vagy Thunderbolt 3-mal rendelkezik az adott eszköz. A felsoroltak mellett a Prestige PC341WU meg lett még toldva kettő darab teljes értékű USB 3.0-mal és audió csatlakozóval, valamint került még rá SD kártyaolvasó is. Támogatja a nagyra nőtt munkaeszköz a kép a képben funkcionalitást, és az osztott képernyős használatnak sincs semmi akadálya. Ezeknek köszönhetően akár több forrásból is jöhet egyszerre a kép.

Galéria megnyitása

Mivel egy professzionális eszközről van szó, a gyári kalibrálást, illetve jelen esetben ennek a hiányát is meg kell említeni. Az MSI az újdonság kapcsán nem tesz említést arról, hogy előzetes kalibráláson átesne a termék a forgalomba kerülését megelőzően. Viszont gondoskodik a vállalat egy Creator OSD névre keresztelt funkcióról, melyen keresztül elvileg rendkívül kifinomultan kezelhető minden paramétere. Ennek köszönhetően a felhasználók teljesen mértékig az egyedi igényeikhez igazíthatják a szerkezetet. Végül az állványára is ki kell térni a Prestige-nek, ez ugyanis egy olyan talpon áll, melynek lehet szabályozni a magasságát, a döntési szögét, valamint el is forgatható, ha éppen arra van szükség.

Az MSI Prestige PC341WU szeptember 16-ától érhető el az Egyesült Államokban, és a készülék ajánlott fogyasztói ára 1200 dollárban lett meghatározva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap