32 MPixeles szelfikamerával jön a megfizethető Redmi Y3

Ennél a mobilnál az önarcképek készítése került a középpontba, de kiváló az ár-érték aránya, mint a többi Redminek is.

32 MPixeles szelfikamerával jön a megfizethető Redmi Y3

A Xiaomi Indiában mutatta be a RedmiY3 okostelefont, ami igazából nagyon hasonlít az általunk már korábban megismert Redmi 7-hez. Nagyvonalakban ugyanarról a készülékről beszélhetünk, egyetlen fontos különbségtől eltekintve, ez pedig a lényegesen jobb előlapi kamera.

A Redmi Y3 jelentős újítása a Redmi 7-hez képest, hogy ennél az okostelefonnál a tervezők már a korábbi 8 MPixeles frontkamerát egy 32 megapixeles szenzorra cserélték 80 fokos látószögű optikával megtoldva. Ennek fényében abszolút nem meglepő, hogy a bejelentés során az önarcképek készítésére helyeződött a hangsúly. A készülék egy olyan megoldást használ, ami 0,8 mikronos pixelekkel dolgozik, de lehet beállítani pixelösszevonást, és ezzel már kiemelkedően jó fényérzékenységet biztosító 1,6 mikronos pixelméret lesz elérhető – persze ezzel együtt 8 megapixelre csökken a fotók felbontása –, és így már szerényebb fényviszonyoknál is lehet majd szelfizni. A videohívások alkalmával 1080p-s minőség érhető majd el megfelelő hálózati infrastruktúra esetén, és beállítható majd EIS, ami a képstabilizálásra fog törekedni. A fotós applikáción belül számolni kell MI portrés beállítási lehetőséggel, témafelismerővel, és gesztus alapú exponálással. És még itt megemlítendő, hogy a korábbinál pontosabb arcfelismerésre is lehet majd használni ezt az egységet.

Galéria megnyitása

Az új előlapi kamerával készült fotók, videókat a Redmi Y3 esetében egy 6,26 hüvelykes, 720p-s megjelenítőn lehet visszanézni, ami 450 nites fényerővel és 84%-os NTSC színtérlefedéssel szolgál. A panel oltalmazásáról Gorilla Glass 5 üveg gondoskodik, ami igazán jó hír. Az eszközön az Android 9.0 operációs rendszer várja majd a vásárlókat a MIUI 10 operációs rendszerrel megtoldva, szóval a szoftveres oldalon abszolút friss a konstrukció. Az előlapi kameráról már részletesen beszéltünk, hiszen ez új a Redmi 7-hez képest, a főkamera terén viszont nem történt változás. Az eszköz hátán egy olyan duálkamerás modul található, aminek az egyik tagja 12 megapixeles felvételek megörökítésére képes, a másik pedig mindössze 2 MPixeles, és ez utóbbi csak a segéd szerepét tölti be. Van LED-es villanó is itt, elsősorban arra az esetre, ha teljesen sötétben kellene valamit lencsevégre kapni.

Galéria megnyitása

A készülék a Qualcomm Snapdragon 632 mobilplatformot vonultatja fel, melyhez kiviteltől függően 3 vagy 4 GB-nyi rendszermemória társul majd. A háttértár kapacitása is kétféle méretet ölthet, lehet egy 32 vagy 64 GB-os, és a bővítési lehetőség minden esetben biztosított. Rendelkezik a Redmi Y3 4G LTE hálózati modemmel, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.2 modullal, infrával (IrDA), FM rádióval és A-GPS vevővel is. Dual-SIM-es a szerkezet, és mindkét hálózati kártya elérheti az LTE-t és a VoLTE opciót is. A fényes felületű, többrétegű hátlapon egy ujjlenyomat-olvasó is megfigyelhető. Az eszköz megjelenése kicsit eltér a Redmi 7-étől, mert másabb átmentes színeket kapott, kék és piros, valamint fekete lehet a burkolat, és egy P2i nanobevonatot is kapott a gép, ezáltal cseppállóvá vált. A 8,47 milliméter vastag és 180 grammos okostelefon egy 4000 milliamperes akkumulátorral lett ellátva, így az üzemidejére nem lehet majd panasz.

Galéria megnyitása

A Redmi Y3 Indiában kezdi a karrierjét, és a 3/32 GB-os konfigurációban mindössze 145 dollártért megvásárolható lesz, a 4 GB-nyi RAM-ot és kétszer nagyobb, 64 GB-nyi tárhelyet biztosító modell pedig 170 dollárt fog kóstálni. A boltok polcain április 30-án fog felbukkanni a termék.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap