32 GB-os modulokból állnak a Corsair új memóriacsomagjai

Akár 256 GB-nyi memóriával is felvértezhetjük a rendszert, amennyiben rendelkezésre áll 8 memóriafoglalat.

32 GB-os modulokból állnak a Corsair új memóriacsomagjai

Galéria megnyitása Akár 8 x 32 GB-os csomagot is választhatunk A Corsair Vengeance LPX memóriasorozata új csomagokkal bővült, amelyek ezúttal nem 8 GB-os, illetve 16 GB-os, hanem 32 GB-os modulokból állnak. A 16 GB-os modulokhoz képest így kétszer több rendszermemóriát nyerhetünk ugyanannyi modul használata mellett, ami mindenképpen jó hír – az adott platform által támogatott maximális memóriakapacitásnak azonban mindenképpen érdemes utánajárni, mielőtt elkezdenénk válogatni az új pakkok között.

A friss asztali memóriamodulok alapját az új, 16 Gb-es kapacitású DDR4-es memórialapkák adják, ezek egyenként 2 GB-osak, azaz oldalanként 8-8 kell belőlük egy 32 GB-os memóriamodul esetében. Az említett elrendezésnek köszönhetően az új memóriamodulok tökéletesen megfelelnek az iparági szabványoknak, így a lehető legtöbb DDR4-es konzumer alaplappal kompatibilisek lehetnek – nem úgy, mint a Double-Capacity rendszerű megoldások, amelyek egy NYÁk-ra két modulnyi komponenst zsúfolnak össze.

Galéria megnyitása

A nagykapacitású modulok esetében CL16-os időzítésre, illetve DDR4-2400 MHZ-től DDR4-3000 MHz-ig terjedő órajelre számíthatunk, ennél gyorsabb modulok azonban egyelőre nem készültek. A 32 GB-os modul segítségével egy-, kettő-, négy- és nyolccsatornás memóriacsomagok készülhetnek, vagyis a kapacitás 32 GB-tól egészen 256 GB-ig terjed. A memórialapkák által termelt hőt fekete hűtőlemez veszi át és adja le környezetének, felépítés terén pedig alacsony profilú termékekkel van dolgunk. A névleges üzemi paramétereket az XMP 2.0-s profil segítségével könnyedén be lehet állítani, de SPD profil is rendelkezésre áll, ami a JEDEC szabványban rögzített paraméterekkel dolgozik, így sok alaplapban működésre bírhatóak a memóriacsomagok.

A Vengeance LPX sorozat 32 GB-os modulokból álló csomagjai rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban. Az újdonságok ismert árait a fenti táblázat tartalmazza.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap