32 GB-os DDR4-es memóriamodulokkal erősít a G.Skill

Az újdonságok a Trident Z Royal és a Trident Z Neo sorozatokat erősítik, bevetésük előtt azonban BIOS frissítésre is szükség lehet.

32 GB-os DDR4-es memóriamodulokkal erősít a G.Skill

A G.Skill nagykapacitású memóriacsomagokkal rukkolt elő, amelyek alapját legújabb, 32 GB-os memóriamoduljai adják. A termékek a Trident Z Royal, illetve a Trident Z Neo sorozatot erősítik, mindannyian rendelkeznek Intel XMP támogatással, ám a Triden Z Neo sorozat tagjai ezzel együtt AMD RYZEN optimalizációt is kaptak. Fontos kiemelni, hogy a 32 GB-os modulokból álló csomagok használata előtt szükség lehet BIOS frissítésre, ugyanis ezt a kapacitás nem minden alaplap támogatja gyárilag.

Galéria megnyitása

A 32 GB-os memóriamodulokból álló csomagok között 256 GB-os példányokat is találunk, amelyek nyolc darab modult tartalmaznak, ám ezekben az esetekben szerényebb, maximum DDR4-3200 MHz-es effektív órajelre számíthatunk. Aki ennél gyorsabb memóriamodulokra vágyik, be kell érnie a 64 vagy 128 GB-os kitekkel, amelyek között DDR4-3600, DDR4-3800 és DDR4-4000 MHz-es példányok egyaránt lapulnak – utóbbiak már 1,4 V-os üzemi feszültséget igényelnek.

Azt persze szintén fontos megemlíteni, hogy a gyártók csak a referencia órajelen működő modulok használatát garantálják, ami ennél az órajelnél magasabb tartományban működik, már tuningnak számít, tehát egyáltalán nem biztos, hogy az adott rendszerben stabilan muzsikál majd. Az SPD profilok jóvoltából a JEDEC szabványban rögzített paraméterek mellett persze ekkor is használni lehet majd az újdonságokat, csak a magasabb órajelről kell lemondani.

A Trident Z Royal modulok szokás szerint polírozott hűtőlemezzel érkeznek, ami ezüst vagy arany kivitelben foglalhat helyet a modulon. Felette RGB LED alapú világítás teljesít szolgálatot, méghozzá kristály diffúzorok alatt. A Trident Z Neo ezzel szemben matt ezüst és matt fekete dizájnnal ellátott hűtőlemezeket használ, az RGB LED alapú világítás azonban itt is a kínálat része, igaz, picivel szerényebb kivitelben kapjuk meg, de ugyanúgy több világítási zóna áll rendelkezésre, mint a Trident Z Royal esetében.

Galéria megnyitása

Az új memóriamodulok az AMD X570-es, illetve az Intel X299-es és Z390-es lapkakészletével szerelt alaplapokkal egyaránt kompatibilisek. Árazásukról egyelőre nem esett szó, de mivel prémiumkategóriás termékekről van szó, így az árcédulát is ennek megfelelően alakítja a gyártó. Az új memóriacsomagok várhatóan még ebben a negyedévben feltűnhetnek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap