32 GB-os DDR4-es memóriamodulok az ADATA műhelyéből

Az új memóriamodul a Micron legfrissebb DDR4-es memórialapkája köré épül, ami véget vethet a 16 Gb-es Samsung lapkák egyeduralmának.

32 GB-os DDR4-es memóriamodulok az ADATA műhelyéből

Eddig csak a Samsung készített 16 Gb-es kapacitású DDR4-es memórialapkákat, amelyekkel 32 GB-os RDIMM vagy UDIMM memóriamodulok gyártására nyílik lehetőség, ám ezek a termékek jellemzően csak a szerverek és munkaállomások, valamint a mobil munkaállomások szegmensében tűntek fel – utóbbi területen természetesen So-DIMM kivitelről beszélhetünk. A klienspiacot ezek a megoldások tehát eddig nem igazán jutottak el a klienspiacra, de a helyzet rövidesen javulhat, ugyanis a Samsung mellett hamarosan a Micron is kínálhat partnereinek 16 Gb-es DDR4-es memórialapkákat.

Az újdonságok természetesen a 10 nm-es osztályú gyártástechnológia legfrissebb, második vagy harmadik generációs változatával készülhetnek majd. Egy DDR4-2666 MHz-es UDIMM (Unbuffered DIMM) típusú memóriamodul nemrégiben már feltűnt, ugyanis az ADATA illetékesei magukkal hoztak a Computexre egy ilyen memóriamodult, ami arra utal, hogy a Micron már szállítja partnereinek a 16 Gb-es DDR4-es memórialapkákat, így ezek hamarosan a kereskedelmi forgalomba szánt memóriamodulokon is helyet kaphatnak. 

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szóban forgó memóriamodul egyébként 32 GB-os kapacitással rendelkezett, DDR4-2666 MHz-es effektív órajelen üzemelt, működéséhez pedig 1,2 V-os üzemi feszültségre volt szüksége. A termék a fotó alapján CL19-es időzítés mellett dolgozik.

Arról egyelőre nem beszéltek a felek, hogy az új memóriamodulok pontosan mikor kerülnek forgalomba, de a dolgok jelenlegi állása szerint eléggé valószínű, hogy nem kell már rájuk túl sokat várni. Árról sajnos nem esett szó, de mivel prémiumkategóriás, nagy kapacitással rendelkező memóriamodulokról van szó, egészen biztosan szélesre kell nyitni a pénztárcát, ha efféle termékekre vágyunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap