32 GB-os DDR4-es asztali memóriamodul a Samsungtól

A DDR4-2666 MHz-es UDIMM memóriamodul segítségével négy memóriafoglalattal is elérhető lesz a 128 GB-os memória-kapacitás.

32 GB-os DDR4-es asztali memóriamodul a Samsungtól

A Samsung új termékkel bővítette kínáltát, ami nem más, mint egy 32 GB-os kapacitású DDR4-es UDIMM memóriamodul, aminek alighanem örülni fognak a különböző asztali platformok felhasználói. A vállalat korábban már egy 32 GB-os So-DIMM memóriamodult is bemutatott, az üzleti platformokhoz pedig 64 GB-os RDIMM memóriamodulokat is kínál. Közös tulajdonság, hogy az összes említett memóriamodul a gyártó 16 Gb-es memórialapkái köré épül, amelyek 1x nm-es gyártástechnológiával készülnek. Az új memórialapkáknak köszönhetően nem csak a kapacitás duplázódik a 8 Gb-es megoldásokhoz képest, de az energiahatékonyság is növekszik.

A szóban forgó memóriamodul, amely az M378A4G43MB1-CTD termékkódot kapta, 2666 MHz-es effektív órajelen üzemel és 1,2 Voltos feszültséget igényel, gyári időzítéseiről azonban nem hullott le a lepel. Mivel ez a memóriamodul nagyrészt a PC OEM gyártók kínálatában tűnhet fel, így nagy rá az esély, hogy a friss memóriamodulok a JEDEC szabványban rögzített, DDR4-2666 MHz-es órajelhez tartozó időzítéseket használják – itt CL17-17-17-es, illetve ennél magasabb értékekre lehet számítani.

Galéria megnyitásaA 32 GB-os memóriamoduloknak köszönhetően már a négy memóriafoglalattal rendelkező asztali platformoknál is elérhető lesz a 128 GB-os teljes memóriakapacitás, igaz, ehhez előbb hitelesíteni kell őket az új memóriamodullal, hiszen jelenleg a kereskedelmi forgalomban kapható platformoknál 64 GB-os limitet húztak meg – mert akkoriban egyszerűen nem voltak 32 GB-os DDR4-es memóriamodulok. Ez a limit a következő generációs termékeknél alighanem alapból is 128 GB lesz, viszont az új memóriamodul a régi platformokkal is működhet – egyelőre csak elméletben.

A Samsung újdonsága első körben csak néhány megrendelő számára lesz elérhető, várható árával kapcsolatban így nincs hír. Nagyságrendileg 300 dollár körüli összeget érhet egy ilyen memóriamodul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap