30 wattos teljesítményt tud vezeték nélkül a Xiaomi új gyorstöltője

A vállalat hamarosan be is veti ezt a technológiát az egyik felsőkategóriás készülékével.

30 wattos teljesítményt tud vezeték nélkül a Xiaomi új gyorstöltője

A Xiaomi a jelek szerint igazán komolyan veszi a töltési technológiák fejlesztését, és olya megoldásokon dolgozik, amikkel soha nem látott töltési sebesség érhető el. Korábban számolhattunk be arról, hogy vezetéken keresztül már 100 wattos eljárást tesztel a vállalat, és most egy új vezeték nélküli megoldással már el is készült.

A Mi Charge Turbo technológia keretében a vállalat 30 wattos gyorstöltéssel rukkolt elő. Ez vezetékes szinten sem lenne átlagos már, hiszen főleg csúcsmodellek tudnak csak ennél nagyobb teljesítménnyel tölteni. Azonban a Xiaomi ezt a teljesítményt vezeték nélkül hozta össze. Soha korábban ehhez hasonlóval még nem találkozhattunk kész okostelefon esetében. És igazából a Xiaomi sem mutatott még be eszközt ennek az eljárásnak a támogatásával, hanem egyelőre csak beharangozta az érkezését. De már tudni véljük, hogy a Mi 9 Pro 5G lesz majd az a mobil, ami ezt elhozza. A Xiaomi Mi szériájának következő tagja pedig belátható időn belül elérhető lesz.

Galéria megnyitása

A kínai alakulat által elmondottak szerint a speciális töltőpad, egy 4000 milliamperes akkumulátorral szerelt, támogatott okostelefont mindössze 25 perc leforgása alatt fog 50 százalékra tölteni. Ezek a számok pedig már igazán kiválóak. Kezdetben nem sok reményt fűztek a vezeték nélküli töltéshez, nagyon lassan indult be ennek a technológiának a szekere, de manapság már egyre több felsőkategóriás eszközbe kerül bele. És ennek a lendületváltásnak köszönhetően a fejlődés is beindult, a nagy gyártók szinte generációról generációra képesek növelni a vezeték nélküli töltés sebességét.

A Xiaomi egy olyan szerkezetet dolgozott ki, ami 98 százalékos hatékonysággal képes üzemelni. Hogy ezt elérje a vállalat, ötréteges nanokristály bevonatot képezett a töltésben résztvevő tekercseken. Mint azt megtudhattuk, több szempontból is jól lesz az új technológia, ugyanis a kiemelkedő hatékonyságnak hála a melegedés is kevésbé fog problémát jelenteni. A vezeték nélküli töltők ugyanis „szeretnek” melegedni, ezért is akadnak olyanok, amelyek aktív hűtéssel is fel vannak szerelve (itt is van léghűtés vertikálisan). Ezzel a vezeték nélküli töltési eljárással a 4000 milliamperes teleppel szerelt masinát egészen pontosan 69 perc leforgása alatt lehet majd nulláról 100 százalékos szintre feltölteni. Még ha nem is lesz ideális a töltési sebesség valós körülmények között, ez már teljesen elegendő a hétköznapi használtra. Ha indulás előtt veszi észre a felhasználó, hogy este nem tette töltősre a telefonját, már a Mi Charge Turbo vezeték nélküli töltéssel is elegendő energiát tud magába szívni a készülék viszonylag rövid idő alatt.

Galéria megnyitása

A 30 wattos gyorstöltésére szolgáló rendezvényen a Xiaomi azt is bejelentette, hogy nincs megállás, és a fejlesztők a háttérben már azon munkálkodnak, hogy még magasabbra tegyék a lécet. A Xiaomi a következő lépcsőfoknál 40 wattos vezeték nélküli gyorstöltést szeretne már megvalósítani, amivel egy átlagos mobil teljes feltöltése is kevesebb mint egy óra alatt megoldható lesz. Vezetéken pedig ugye már érik a 100 wattos gyorstöltés bevezetése, amivel pedig 30 perc alá levihető lesz a 0-100%-os töltéshez szükséges idő.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap