30 napon belül visszaadja a pénzed a GoG, mindenféle korlátozás nélkül

30 napon belül visszaadja a pénzed a GoG, mindenféle korlátozás nélkül

Az egyik legnépszerűbb PC-s áruház, a CD Projekt Red által üzemeltett GoG.com eddig kicsit nehézkesebben adta vissza a pénzt olyan esetekben, amikor a felhasználók megpróbáltak ehhez folyamodni. A Steam esetében ez némileg könnyebben ment, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a Valve platformján alapvetően két fajta limitáció létezik:

  • a vásárlást követő két héten belül lehet visszakérni a pénzt,
  • és akkor, ha nem játszottunk többet az adott anyaggal két óránál.

Na, most a GoG úgy döntött, hogy ideje lenne változtatni a dolgokon, és nem csak másolásvédelem nélküli játékokat kínálni, hanem még tovább menni a felhasználóbarátiság útján, és a visszatérítés rendszerét is átalakítani. Éppen ezért az áruház most bevezette az "önkéntes pénzvisszatérítési szabályzatot", ami igen nagylelkű, ugyanis a játékokat visszaválthatjuk a következő feltételek mellett:

  • a vásárlást követő 30 napon belül.
  • és nem számít, hogy letöltöttük-e,
  • meg az sem, hogy játszottunk-e vele.

Mivel a szabályzatban még meg is jegyezik, hogy tényleg ennyiről van szó, és nincs feltüntetve limitáció a játékidőre vonatkozón, Ha visszatérítést kérünk, akkor kapcsolatba kell lépnünk a Customer Support csapattal, és két lehetőségünk akad: vagy a GOG Wallet-ra kapjuk meg a kreditet, vagy az eredeti fizetési módon keresztül igazi pénzben (ez utóbbi esetében a banki tranzakciók és egyéb dolgok miatt pár nappal később érkezik majd meg a pénz).

Az új szabályzatban kikötik, hogy az előrendelt játékokat továbbra is bármikor visszamondhatjuk, amíg azok nem jelentek meg, illetve a megjelenést követően 30 napig, normál ügymenet szerint. Amennyiben egy csomagban vásároltunk meg egy játékot (tehát kiegészítőkkel, DLC-kkel együtt), úgy ezek tartalmaira külön-külön nem kérhetünk visszatérítést, csak az egész csomagra egyben. Ha viszont külön vásároltunk meg egy DLC-t, azt már vissza lehet váltani.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a GoG miként fogja megelőzni, hogy ezzel visszaéljenek a felhasználók? Ugyanis hivatalosan semmilyen limitet nem tüntettek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyi játékot és milyen gyakran lehet visszaváltani. 

Ezzel kapcsolatban azt írják, hogy bíznak a felhasználókban, és remélik, hogy a vásárláskor megfelelően döntenek, és csak akkor fognak a pénz-visszafizetéshez folyamodni, ha például az adott játék tényleg nem megfelelően működik. Így tehát hivatalosan nem határoznak meg limitet, de fenntartják maguknak a jogot, hogy egyéni elbírálás alapján visszautasítsanak bizonyos kérelmeket.

"Kérünk mindenkit, hogy tisztelje azt a rengeteg időt és munkát, amit a készítők a játékokba fektettek. Ha befejezték egy játékot, és az nem tetszett, érdemes lehet inkább a véleményedet megosztani, a visszatérítés ugyanis nem egyenlő a kritika megfogalmazásával. Továbbá kérünk, hogy ne élj vissza a bizalmunkkal azzal, hogy észszerűtlen mennyiségű játékot próbálj visszaváltani. Ne legyél ilyen ember. Az ilyen embereket senki nem szereti" - írja a GoG.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap