3,84 TB memóriát kezelnek a Cascade Lake Xeon processzorok

Az Intel Cascade Lake sorozatú Xeon Scalable processzorai végre ledolgozzák a konkurensekkel szembeni lemaradást.

3,84 TB memóriát kezelnek a Cascade Lake Xeon processzorok

Az Intel következő generációs, Cascade Lake sorozatú Xeon Scalable processzorai majd csak később mutatkoznak be hivatalosan, de legfontosabb újításaikról már kezdenek szivárogni az információk. A ServeTheHome munkatársai legutóbb például kiderítették, pontosan mennyi rendszermemóriát támogatnak majd az újdonságok.

Galéria megnyitása Fotó: ServeTheHome Az információk szerint egy-egy ilyen processzor akár 3,84 TB-nyi memória megcímzésére is képes lesz, ha ezt a funkciót nem korlátozzák, ami igen komoly előrelépés, hiszen a jelenlegi Xeon Scalable modellek alap esetben 768 GB-nyi rendszermemóriát használhatnak, de az „M” jelölésű példányoknál sem tartalmazhat 1,5 TB-nál több memóriát a rendszer – ez természetesen processzorfoglalatonként értendő. Utóbbi esetben 128 GB-os DDR4-es memóriamodulokból és 512 GB-nyi Optane modulokból áll a rendszermemória.

A Cascade Lake Xeon Scalable processzoroknál a memóriatámogatás jelentősen javul, így akár már 3,84 TB-nyi rendszermemória használatára is lehetőség nyílik. Ez persze szintén nem csak DDR4-es memóriamodulokból áll: 768 GB-nyi DDR4-es memóriamodul és 3072 MB-nyi Optane DIMM biztosítja majd. (6*128 GB + 6*512GB)

Ennyi rendszermemória persze csak a prémiumkategóriás szerverprocesszorok esetében állhat rendelkezésre, ahogy azt már megszokhattuk. A „normál” modellek kevesebb rendszermemóriát kezelnek majd, és az sincs kizárva, hogy nem mindegyik támogatja az Optane DIMM egységeket.

A Cascade Lake szerverprocesszorok érkezésével végre az Intel platformjai is versenyképesebbé válnak memóriatámogatás terén, ugyanis eddig komoly lemaradásban volt riválisaihoz, vagyis az AMD EPYC 7000-es sorozathoz, a Cavium ThunderX2-höz, és az IBM Power9-hez képest mind memória-sávszélesség, mind pedig memóriakapacitás terén. Az AMD Epyc rendszerek például 2 TB-nyi memóriát támogatnak processzorfoglalatonként, míg a Cavium megoldásainál ez 1TB+, az IBM Power9 esetében pedig akár 4 TB is lehet.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward