Két új UltraFine sorozatú monitorral rukkolt elő az LG

Az Apple termékekhez optimalizált újdonságok éles és színgazdag képpel rendelkeznek, de ennek bizony ára van.

Két új UltraFine sorozatú monitorral rukkolt elő az LG

Az LG egy újabb taggokkal bővítette UltraFine monitorcsaládját, amelyben Apple termékekhez optimalizált monitorok foglalnak helyet. Az újdonságok előnye, hogy tökéletesen kompatibilisek az Apple ökoszisztémájával, így a macOS és iOS alapú eszközökkel egyaránt kényelmesen használhatjuk őket, a különböző tulajdonságok módosításához a monitorhoz sem kell nyúlni, elég az adott eszközön módosítani a paramétereket – például a fényerősséget.

Galéria megnyitása

A nagyobbik, azaz 27 hüvelykes képtálóval büszkélkedő modell 5120 x 2880 pixeles natív felbontás, 500 cd/m2-es tipikus fényerősség és 1100:1 tipikus kontrasztarány mellett dolgozik, maximális képfrissítési rátája 60 Hz. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel a DCI-P3 színskálát 99%-ban képes lefedni, amely miatt professzionális munkára, színhű képi megjelenítést igénylő feladatokra is befoghatjuk a terméket.

A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező IPS panel 14 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, az adott rendszerhez pedig Thunderbolt 3-as USB-C porton keresztül kapcsolódik. Extra, hogy ezen a modellen helyet kapott beépített kamera, beépített mikrofon, valamint két darab 5 W-os beépített hangszóró is. A beépített tápegységgel rendelkező újdonság matt kijelzőt kapott, tipikus fogyasztása 140 W körül helyezkedik el. A Thunderbolt 3-as porton keresztül 94 W akkumulátortöltő-teljesítmény áll rendelkezésre.

Galéria megnyitása

Vele együtt egy új, 24 hüvelykes képátlójú modell is érkezett, ám ez már nem az UltraFine 5K, hanem az UltraFine 4K sorozatot erősíti. A 23,7 hüvelykes képátlójú Nano IPS panellel szerelt monitor ennek megfelelően 3840 x 2160 pixeles natív felbontással érkezik, a tipikus fényerősség viszont már 540 cd/m2-en tetőzik. A kontrasztarány 1200:1 értéket képvisel, a GtG válaszidő viszont továbbra is 14 ezredmásodperc, a DCI-P3 lefedettség viszont már csak 98%-os. A kisebbik modell az elődjéhez képest 10%-kal nagyobb, az adott rendszerhez pedig Thunderbolt 3-as USB-C porton keresztül kapcsolódik, ami az adatátvitel mellett 85 W-os akkumulátortöltő teljesítményt is kínál. 

Egy ilyen kijelzőből akár kettő darabot is felfűzhetünk egy macOS alapú konfigurációra, hála a Thunderbolt 3-as ki- és bemeneteknek, így jelentősen kibővíthető a hasznos képtér. A matt kijelzővel érkező monitor tipikus fogyasztása szintén 140 W, a tápegység pedig beépített. A nagyobb modellel ellentétben itt már nem kapunk beépített webkamerát és mikrofont, a két darab 5 W-os hangszóróról azonban nem kell lemondani.

Galéria megnyitása

Mindkét új monitor remekül testreszabható állvánnyal érkezik, ami a kijelző elforgatását, döntését, illetve magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi, valamint még VESA furatokat is kapunk, amelyeknek köszönhetően fali konzolra, illetve flexibilis karra is fel lehet szerelni. Az újdonságok a beépített érzékelő jóvoltából automatikusan be tudják állítani a környezeti fényhez legjobban illő fényerősséget, háttérvilágításuk pedig villódzásmentesen dolgozik.

Az 5K-s 27MD5KL, illetve a 4K-s 24MD4KL már elérhető kereskedelmi forgalomban. Előbbi 1300, utóbbi 700 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap