2500 W-os Super Flower tápegység, amit nem vásárolhat meg egy átlagember

A különleges modell a 2000 W-os Leadex Platinum alapjaira épül.

2500 W-os Super Flower tápegység, amit nem vásárolhat meg egy átlagember

A Super Flower fejlesztőcsapata egy igen komoly teljesítményű, remek hatásfokkal rendelkező tápegységet készített, amit az elmúlt hét folyamán, a Computex 2019 alkalmával meg is lehetett tekinteni. Ez a modell nem olyan „tákolmány”, mint amilyenekkel tavaly lehetett találkozni a 3000 W-os kategóriában, azok a modellek ugyanis jellemzően kétdarab kisebb teljesítményű tápegységből álltka össze, 80Plus minősítéssel pedig egyáltalán nem rendelkeztek. Minőség terén tehát érhette kritika a szóban forgó termékeket, amelyek egyébként a kriptovaluta-bányászattal foglalkozó rendszereket vették célba. A Super Flower újdonsága teljesen más, ugyanis minőségi komponensekből épül fel, jó hatásfokkal működik, de van egy negatív tulajdonsága is: ezt a terméket jelenleg senki sem vásárolhatja meg, hiszen nem eladó.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

A 2500 W-os tápegység alapját a Super Flower jól ismert 2000 W-os platformja adja, ami átesett némi átalakításon annak érdekében, hogy a teljesítmény mellett a hatásfok is kellően magas legyen. Éppen ezért ez a modell válogatott, kiváló minőségű alkatrészekből épül fel, hatásfoka pedig a 80Plus Platinum szintnek felel meg, azaz hatásfoka terheléstől függően 90 és 94% között helyezkedik el. A 2000 W-os tápegységben egyébként bőven vannak tartalékok, ahogy ez a videó is rámutat, de ez már egy másik történet.

Galéria megnyitása Fotó: AnandTech Az egyetlen +12 V-os tápággal dolgozó újdonság nem kevesebb, mint 208,3 A áramerősség leadására képes, csatlakozói között pedig bőven találunk 6+2 tűs PCI Express, illetve SATA, 4+4 tűs EPS és egyéb portokat is. Ezek pontos számáról nem hullott le a lepel, de jó eséllyel ugyanaz lehet a felhozatal, mint a 2000 W-os modellnél, azaz két darab 4+4 tűs EPS, 14 darab 6+2 tűs PCI Express, 16 darab SATA, 6 darab MOLEX, valamint két darab Floppy tápcsatlakozót kínál a rendszer a szokásos 20+4 tűs ATX tápcsatlakozón felül. Az új modell csak 230 V-os váltakozó áramú elektromos hálózaton használható névleges terhelhetőség mellett.

A Super Flower különlegessége a tervek szerint nem kerül kereskedelmi forgalomba, ugyanis nem ebből a célból készült. A vállalat vezetése azt szerette volna, ha készülne egy olyan tápegység, amely a legjobbak legjobbika, így kitűnő reklámot biztosít a cégnek a különböző rendezvényeken.

Valamint arra is lehetőséget ad, hogy az OEM partnerek házi tuningmesterei stabil és megfelelő tápellátás mellett döntögethessék a különböző világrekordokat – a próbálkozások során szinte biztos, hogy nem a tápegység lesz a gyenge láncszem. Ebből a célból ingyen adja a partnereknek a terméket a Super Flower, cserébe azonban mindig kap egy kis reklámot, ha sikerül egy-egy rekordot megdönteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap