25 éves a finn Housemarque és teljesen új játékon dolgozik

A Resogunról és a Super Stardustról ismert stúdió ennek örömére jegelte a készülő battle royale-játékát.

25 éves a finn Housemarque és teljesen új játékon dolgozik

Az idén lesz 25 éves Európa egyik legrégebbi fejlesztőcsapata, a finn Housemarque, aminek kapcsán az ügyvezető Ilari Kuittinen több dolgot is érintett. Mint elmondta, a negyed évszázada alapított stúdió, mint akkor nagyjából mindenki, függetlenként kezdte, azonban ők azok is maradtak. Ezzel együtt akkor nem lehetett elkerülni (és most is nehéz), hogy egy kiadót bevonjanak a folyamatba, ahogy történt ez 1996-ban, amikor is kiadtak két játékot PC-re, a Super Stardustot és az Alien Incidentet. Akkoriban különösen fontos volt a kiadó, hiszen ők sokszorozták a játékot lemezen, majd küldték ki a boltok polcaira, mert akkor még más út nem volt.

Mint Kuittinen elmondta, neki, aki negyed évszázada dolgozik a játékiparban, elképesztő látni a fejlődést. Platformok jöttek és mentek, és az egész világ digitalizálódott, így a játékok több emberhez tudnak eljutni, mint korábban bármikor. Eközben a finn játékipar is alaposan megnőtt, onnan kezdve, hogy csak néhány ember foglalkozott ezzel, odáig jutott, hogy most már több mint 3 ezren dolgoznak az iparban.

Na, most a stúdió egy ideje már dolgozott egy teljesen új battle royale játékon Stormdivers néven, aminek 2019-ben kellett volna megjelennie PC-re, de ez persze nem történt meg. Habár a játék már a béta fázisban tanyázott, a készítők bejelentették, hogy "nem meghatározott ideig" parkolópályára teszik a projektet. Kuittinen egyébként őszintén be is vallotta, hogy habár az alapötletet most is jónak tartják, de a jelenlegi versenyhelyzetben, ami a műfajban tapasztalható, valószínűtlen lett volna, hogy a Stormdivers sikert tud majd aratni.

Ehelyett viszont bejelentette, hogy az egész stúdió (ami közel 80 embert jelent) összeállt, hogy elkészítsék az eddigi legnagyobb, legkomolyabb játékukat, ehhez pedig már találtak egy jelenleg meg nem nevezett kiadói partnert is. Ha lehet egy tippünk, akkor a Sonyról lesz, és a játék PlayStation 5-exkluzív lesz, de ez egyelőre tényleg csak találgatás, de mindenesetre a két fél mindig is jó viszonyt ápolt egymással, hiszen a Resogun a PlayStation 4 egyik nyitó játéka volt.

Akárhogy is, ezen a játékon már több mint három éve dolgoznak, és Kuittinen elmondása szerint fantasztikus látni, hogy az egész stúdió be tudott állni egy nagy projekt mögé. Eredetileg egyébként azt sem tudták, hogy a projekt megéri-e az előkészítési fázist, de végül úgy döntöttek, hogy ezzel kell fogalkozniuk. Kuittinen megerősítette, hogy ennek értelmében minden egyéb projektet, és így a Stormdiverst is szüneteltették, és hogy a kiadói partnerük hamarosan leleplezi majd, hogy mi is az új játékuk. Ez ismét csak a Sonyra utalhat, azon belül is a PlayStation 5 bemutató show-jára, ami a jelenlegi információink szerint február 5-én esedékes.

Mint Kuittinen elmondta, soha korábban ne, készítették még ilyen méretű és ennyire komplex játékot, úgyhogy rendkívül izgulnak, mit fog mindehhez szólni a közönség, és persze a régi rajongóik. Szerinte viszont egyértelmű, hogy ez lesz a Housemarque fejlődésének új lépcsőfoka, ami egy teljesen új szintre emeli a stúdiót.

De amíg mindez kiderül, tekintsünk meg egy előzetest a Stormdiversből, ami valószínűleg most már sosem fog piacra kerülni:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap