240 Hz-es gamer monitor az MSI-től, ívelt kivitelben, USB-C porttal

Az Optix sorozat legújabb tagjáról az aRGB LED alapú világítás sem hiányzik, de általános paraméterei miatt sincs oka szégyenkezésre.

240 Hz-es gamer monitor az MSI-től, ívelt kivitelben, USB-C porttal

A 240 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó gamer monitorok tábora egyre csak gyarapszik. A napokban bemutatkozott egy új, az Optix sorozatot erősítő MSI monitor, ami 27 hüvelykes ívelt VA panelt kapott és az MAG272CRX típusjelzést viseli. Mivel VA alapú megoldásról van szó, így a kellően széles, 178 fokos betekintési szögek borítékolhatóak, valamint a 3000:1 tipikus kontrasztarány sem túl nagy meglepetés.

Galéria megnyitása

Az új monitor ívelt panelje mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, maga a kijelző pedig ívelt, méghozzá 1500R mértékben. A 8-bit+FRC típusú megjelenítő csak 1920 x 1080 pixeles natív felbontással rendelkezik, ám cserébe kellően gyors, sőt, még AMD FreeSync támogatással is rendelkezik, ami a 48 Hz és 240 Hz közötti frekvenciatartományon belül működik.

Noha ízig-vérig gamereknek szánt megoldásról van szó, így is érdemes említést tenni az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes panelről, az ugyanis 113%-an fedi le az sRGB színteret, valamint 89%-os DCI P3 lefedettséget is nyújt, ami egyáltalán nem rossz.

Galéria megnyitása

A háttérvilágítás W-LED alapú, a monitor tipikus fényerőssége pedig 300 cd/m2-es értéket képvisel. Videó bemenetei között egy DisplayPort 1.2-es és egy két HDMI 2.0-s port sorakozik, de ezeken kívül egy USB Type-C port is található a kínálatban, amely a DP Alt Mode segítségével fogadja a videó jelet. A termék a felsoroltak mellett kapott USB 3.1 Gen1 Type-A portokkal rendelkező kétportos USB hubot, fejhallgató kimenetet, illetve egy átlagos állványt is.

Utóbbi a kijelző döntésére (-5/+20 fok), illetve magasságának állítására (0-130 mm) ad módot, VESA 100 támogatás azonban nincs. Van viszont egy érdekesség a hátoldalon, ami nem más, mint aRGB LED világítással ellátott díszcsík – ennek működését természetesen igényeinknek megfelelően módosíthatjuk.

Galéria megnyitása

A villódzás-mentes háttérvilágítással és kékfény-szűrővel egyaránt büszkélkedő monitor hamarosan elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, arról azonban még nincs hír, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap