21 videokártya fér az új bányász alaplapba (frissítve)

Az ASUS USB 3.0-s portok formájában tette elérhetővé a 20 PCI Express 3.0 x1-es sávot, amelyekhez ugyanolyan riser kártya kell, mint a normál alaplapokhoz, de itt a PCIe->USB átalakító adaptert nem kell használni – az USB csatlakozó közvetlenül kapcsolódhat az alaplaphoz.

21 videokártya fér az új bányász alaplapba (frissítve)

Az ASUS egy újabb speciális, kifejezetten kriptovaluta-bányászatra szánt alaplapot mutatott be, ami nem kevesebb, mint 21 videokártyát tud kiszolgálni: egyet normál PCI Express 3.0 x16-os slotban helyezhetünk el, a maradék húsz kártya pedig USB 3.0-s portok segítségével illeszthető a rendszerhez, de ehhez plusz kiegészítőkre is szükség lesz.

Galéria megnyitása

Az H370 Mining Master LGA 1151v2 processzorfoglalattal rendelkezik, így Coffee Lake alapú megoldásokat fogad, amelyek között egy ideje már kifejezetten olcsó, Pentium Gold és Celeron sorozatú modellek is lapulnak. A bányászatra szánt videokártyákat speciális bővítőhelyek fogadják, ugyanis az ASUS mérnökei a 20 PCI Express 3.0-s sávot USB 3.0-s portok formájában tették elérhetővé, természetesen egyenként x1-es sávszélességgel. A portokba USB 3.1 Type A kábel kapcsolódik, amelynek végén egy-egy Type-A csatlakozót alakítottak ki. A kábel egyik vége az alaplapi USB 3.0-s aljzatba, a másik pedig a PCI Express 3.0 x1-es riser kártya USB 3.0-s aljzatába illeszkedik, így kényelmesen el lehet helyezni a 20 kártyát, hogy némi szellőzésre is legyen esélyük. Az USB kábelek és a riser kártyák nem képezik a csomag részét, így ezeket külön kell beszerezni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása Ilyen riser készletre is szükség lesz az újdonsághoz Az új alaplap egyébként két darab DDR4-es memóriafoglalatot kapott, amelyekben maximum 32 GB-nyi DDR4-es rendszermemória fér el. Az adattárolókat két SATA 6 Gbps-os port várja, normál USB 3.0-s portokból pedig hatot kapunk – négyet hátlapi port, kettőt pedig előlapi kivezetés formájában. A videó kimenetek közé egy DVI-D és egy HDMI port került, de ezeken felül Gigabites Ethernet port, három darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó, két USB 2.0-s port és egy PS/2-es csatlakozó is lapul a hátoldalon.

Az H370 Mining Masterösszesen három darab 24-tűs ATX, valamint egy 8-tűs EPS tápcsatlakozóval rendelkezik, a processzort és a memóriamodulokat pedig 4+2 fázisú tápellátással szolgálja ki, VRM hűtés nélkül.

A H370 Mining Master rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, listaárát azonban egyelőre nem árulta el a gyártó.

Frissítés:

Az ASUS hivatalos weboldala szerint úgy tűnik, hogy az alaplap valójában csak 20 videokártyát kezel egy időben, ugyanis hiába áll rendelkezésre 21 fizikai csatlakozás, a PCI Express 3.0 x16-os slot és az első USB port ugyanazon a PCI Express 3.0 x1-es sávon osztoznak, ahogy az a lenti képen is látszik.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward