2009-re csúszik a Damnation

A Blue Omega által fejlesztett Damnation, melyet korábban decemberre ígértek, a kiadó Codemasters bejelentése szerint a jövő év eléjre csúszik. A third person shooter típusú játék majd PC, Xbox 360 és PS3 platformokra jelenik meg.

2009-re csúszik a Damnation

A Blue Omega által fejlesztett Damnation, melyet korábban decemberre ígértek, a kiadó Codemasters bejelentése szerint a jövő év elejére csúszik. A third person shooter típusú játék majd PC, Xbox 360 és PS3 platformokra jelenik meg.

A kiadó azzal vigasztalja a játékosokat, hogy a demo 1 hónappal a Damnation megjelenése előtt letölthető lesz, valamint, hogy a játék cserébe sokkal jobb lesz... Ezzel időt is adnak a lelkes lövöldözős játék rajongóknak, hogy átküzdjék magukat a karácsonyi játékdömpingen (amiből ők most így jól kimaradnak, de hát minden rosszat be lehet állítani jónak is :) )

Ha időben piacra kerülhetett volna a játék, akkor legnagyobb riválisa az ugyancsak Unreal Engine 3-mas motorral készült Gears of War 2 lett volna, bár igaz van néhány különbség köztük. Míg a Gears of War-ban nagy hangsúly van a fedezékrendszeren, addig a Damnation-ben inkább a vertikális mozgásokra koncentrálnak csata közben (pl. épületeket megmászni, párkányról párkányra ugrálni és huzalokon csúszkálni). Úgy fogalmaztak, hogy türelemjáték helyett inkább gyorsaságot és dinamizmust kapunk.

Azért nem marad rivális nélkül a jövő éves megjelenéssel a Damnation, ott lesz neki a Killzone 2 és a F.E.A.R.2.

A játék sztorija egyébként a 20. század elején helyezkedik el, amikor már évtizedek óta tart az Amerikai Polgárháború, mely két részre szakította az országot, és melléktermékként virágzó hadipart teremtett. Negatív szereplőnk egy Prescott nevű fegyveriparos, aki bár sokat nyerészkedett a hosszú háborún, most már szeretné, hogy véget érjen. Terve, hogy egyetlen csapással elintézi mind az Uniót, mind a Konföderációt, megtisztítva ezzel az USA-t a két civakodó frakciótól. Ezt hivatott megakadályozni hősünk...

További információk a hivatalos honlapon találhatók (ami nem túl dizájnos, de azért van).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward