200 Hz-es AOC gamer monitor ultraszéles ívelt kivitelben

Az AG353UCG nem egy kispályás gamer monitor, ám éppen ezért nem is lesz olcsó.

200 Hz-es AOC gamer monitor ultraszéles ívelt kivitelben

Az AOC egy új monitort dob piacra ebben a hónapban, amellyel elsősorban a játékosok szívét szeretné elrabolni, erre pedig minden esélye meg is van. Az árcédulát elnézve viszont könnyen lehet, hogy a legtöbb esetben plátói marad a szerelem, ugyanis nem a kereskedelem fő áramában evez majd a termék.

Lényegében egy 35 hüvelykes képátlójú, VA panellel ellátott megoldásról van szó, amely letisztult formavilággal érkezik és igen jó felszereltséggel rendelkezik. A panel 3440 x 1400 pixeles natív felbontással és 21:9-es képaránnyal büszkélkedik, vagyis szuper-ultraszéles megoldásnak tekinthető. A panelt ráadásul meg is hajlították egy kissé (1800R hajlítási sugár), amelynek köszönhetően még inkább magával ragadhatja a tartalom a nézőt, legyen szó filmről, játékról, vagy bármilyen egyéb tartalomról.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 200 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó panel 2500:1 kontrasztarányt kínál, maximális fényerőssége pedig igen magas, 1000 nites értéket képvisel, így ki is érdemelte a VESA DisplayHDR szabványának 1000-es tanúsítványát. Ehhez persze még arra is szükség volt, hogy a DCI-P3-as színtér lefedettsége kellően magas, legalább 90%-os legyen, ezt a kívánalmat pedig teljesíti is a monitor.

A még szebb, még élethűbb színekről kvantumpontos szűrő gondoskodik, az input lag a gyártó ígérete szerint kellően alacsony, csak úgy, ahogy a panel válaszideje is, ami 2 ezredmásodperces értéket képvisel (GtG). A panel dinamikatartománya elég nagy, hiszen a fekete szint 0,05 nites értéket képvisel, a maximális fehér szint pedig 1000 nites, ahogy már említettük. A panel egyébként 10-bites, így 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, mögötte pedig 512 zónára osztott háttérvilágítás dolgozik, ami Full Array Local Dimming (FALD) funkcióval bír. A hab a tortán, hogy még G-Sync Ultimate támogatást is kapunk a GeForce tulajdonosok nagy-nagy örömére.

Galéria megnyitása

A HDR10 támogatással rendelkező kijelző körül minimális káva látható oldalt és felül, a monitor hátulját testreszabható, AOC Light FX támogatással ellátott RGB LED gyűrű díszíti, magát a dizájnt pedig a fekete-piros színösszeállítás teszi még vagányabbá. A fejhallgató számára kialakítottak egy kihajtható tartót, a praktikum azonban itt nem ér véget, hiszen az állvány tetején egy fogantyú is helyet kapott, így könnyebb egyik helyről a másikra telepíteni a terméket, amennyiben szükséges.

A videó kimenetek között ezúttal egy HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozót helyeztek el, amelyekhez egy-egy kábel is jár, így a beüzemelés lényegesen egyszerűbb, hiszen nem kell még külön kábelekről is gondoskodni. A gyári állvány a kijelző döntését és magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi (0-120 mm), valamint VESA 100-as furatokat is kapunk, ha esetleg fali konzolra, vagy éppen flexibilis fali karra szerelnénk a monitort.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az AOC AG353UCG várhatóan még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, előrendelésben például néhány helyen már szerepel is a kínálatban. A termék nem lesz olcsó, de a fenti tulajdonságokat elnézve ez nem is túl meglepő: az ajánlott fogyasztói ár 2509 euró.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap