2 milliárd dollárért vesz izraeli AI startupot az Intel

Úgy tűnik, a korábbi pletykák igaznak bizonyultak.

2 milliárd dollárért vesz izraeli AI startupot az Intel

Még december elején röppent fel a pletyka, amely azt állította, az Intel tárgyalásokat folytat egy izraeli székhelyű, a mesterséges intelligencia területén tevékenykedő startuppal. Akkoriban még nem lehetett tudni, hogy a tárgyalások végén megállapodás születik-e, azaz felvásárolhatja-e az Intel a Habana Labs névre keresztelt vállalkozást, ám azóta kiderült: a felek megegyeztek, így most már csak a hatóságokon múlik, rábólintanak-e az akvizícióra.

A Habana Labs meglehetősen ütőképes termékeket kínál, amelyek tökéletesen illenek az Intel stratégiájába. Itt az a lényeg, hogy egyszerűen programozható, adott célokra készített platformokat biztosítsanak megrendelőik számára, amelyek jól skálázható teljesítményt kínálnak és széles körben használhatóak a különböző munkafolyamatokhoz, illetve a különböző neurális hálózat topológiákhoz is passzolnak. A Habana Labs segítségével jelentősen felgyorsítható a fejlesztés, így nagyobb növekedés elérésére lehet mód az adatközpontok szegmensében, ami kulcsfontosságú szempont.

Galéria megnyitása Négyszer nagyobb teljesítményre képes, mint amit azonos számú GPU-val el lehet érni Az Intel várakozásai szerint 2019 folyamán 3,5 milliárd dollárnyi árbevétel származik majd a mesterséges intelligenciával kapcsolatos termékekből, vagyis éves szinten 20%-nál is nagyobb növekedést produkál ez a szegmens. A Habana Labs jóvoltából ez a növekedés továbbra is biztosítható lesz, sőt, fokozhatják is.

A felvásárlást követően a Habana Labs az Intel Data Platforms Group-jába tartozik majd, ám a jelenlegi vezetés továbbra is a helyén marad – az egység független üzleti részlegként működhet a jövőben. A Habana elnöke, Avigdor Willenz vezető tanácsadói szerepet tölthet be a továbbiakban mind az új üzletágban, mind pedig az Intelnél. A Habana szakemberei hozzáférhetnek az Intel erőforrásaihoz és szabadalmaihoz, valamint a kutatás és fejlesztés is nagyobb tempóban, több erőforrás mellett folytatódhat, ami segíthet az üzletág növekedésében.

A Habana Labs egyébként nagyjából 2 milliárd dollárjába került az Intelnek. A cég továbbra is Izraelben marad, ahol az Intel is jelen van. Érdekeség egyébként, hogy az Intel szerint a dinamikusan növekvő AI hardver piac, amelyet a Habana Labs célba vett, 2024 folyamán már 25 milliárd dollárnál is nagyobbra nőhet. Amennyiben így lesz, úgy a 2 milliárd dolláros befektetés idővel szép bevételt hozhat a konyhára, már ha sikerül elég nagy szeletre szert tenni az említett piac képzeletbeli tortájából.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap