2,5 éves készülék is frissült a MIUI 11-re

2,5 éves készülék is frissült a MIUI 11-re

A Xiaomi a MIUI grafikus felhasználói felületet tekintve nagyon sok okostelefon támogatásáról gondoskodik. A napokban egy olyan modellnél is befutott a frissítés, aminél korábban egyáltalán nem volt biztos ennek az érkezése. A Redmi 4 felhasználókhoz is eljutott a MIUI felhasználói visszajelzések szerint.

A MIUI 11 révén a 2017 első felében kereskedelmi forgalomba került Redmi 4 is megkap több olyan újdonságot, amik az aktuális csúcsmodelleken is ott vannak. A grafikus felhasználói felület ennek köszönhetően át fog alakulni több ponton is, és nagyobb jelentősége lesz a gesztusok használatának. A MIUI 11 hangok terén nagyot lépett előre, még Red Dot dizájndíjat is kapott azokért a fejlesztésekért, amik a hang terén történtek, ahol már a természetesség uralkodik el.

Galéria megnyitása

Elérhető lesz a Mi Share megosztás, a jobb sötét mód mellett, és egy tovább fejlesztett fájlkezelőre is számítani lehet. Előnyére változik a jegyzetek alkalmazása és a számológép is. Az unalmas háttereket pedig felváltják a dinamikus hátterek, amik a normál és a lezárt képernyőn is folyamatosan változhatnak majd.

Ugyanakkor a MIUI 11 sajnos a Redmi 4-nél sem járt együtt az Android főverzió cseréjével. Ezen a fronton olyannyira lemaradt a szerkezet, hogy a megosztott képernyőmentések tanúsága szerint az Android 7.1.2 biztosítja az alapot az új MIUI számára. És bár már ez önmagában is szomorú egy kicsit, az még sokkal problémásabb, hogy biztonsági frissítést is nagyon régen kapott a masina. Sajnos a Xiaomi a jelek szerint ezzel sem foglalkozik, mert a MIUI 11-et elhozó frissítés telepítése után is a 2018 októberében kiadott javításcsomag volt jelen a gépen.

Az tehát mindenképpen dicséretes, hogy a saját szoftveres megoldásait még az egészen régi, alsóbb árkategóriás eszközökre is eljuttatja a Xiaomi, az viszont már egy kicsit aggasztó, hogy a jelek szerint azzal már nem sokat foglalkozik, hogy a Google-től érkező frissítéseket is eljuttassa a vásárlóinak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap