19%-kal kevesebb asztali videokártya talált gazdára, mint az előző negyedévben

A Jon Peddie Research legfrissebb statisztikái érdekes képet mutatnak a videokártya-piac teljesítményéről, plusz a teljes GPU piac adatait is tartalmazzák.

19%-kal kevesebb asztali videokártya talált gazdára, mint az előző negyedévben

A Jon Peddie Research elemzői publikálták legfrissebb munkájukat, amely a GPU piac legutóbbi, harmadik negyedéves teljesítményéről ad számot. A teljes GPU piacot vizsgálva azt láthatjuk, hogy negyedéves szinten 10,64%-os növekedést hozott össze a szegmens: az Nvidia szállítási mutatója 4,32%-kal, az AMD-é 6,51%-kal, az Intelé pedig 13,11%-kal nőtt a második negyedéves teljesítményhez képest.

Piaci részesedések terén az AMD és az Nvidia esetében csökkenés mutatkozott, amelynek mértéke sorrendben 0,6%-os, illetve 0,97%-os, az Intel pedig nagyjából 1,5%-kal növelte piaci részesedését. Ha éves szinten vizsgáljuk a folyamatokat, akkor a teljes GPU piac szállítási mutatójánál 2,2%-os csökkenést látunk, az asztali grafikus processzorokból 16%-kal kevesebb fogyott, notebook fronton azonban meglepő módon 7%-os növekedés látszik.

Videokártyát ebben a negyedévben már csak az asztali számítógépek és a noteszgépek 31,61%-ában találhattunk, ami negyedéves szinten 3,54%-os visszaesést jelent, vagyis az iGPU-k térhódítása továbbfolytatódott. Ennél is érdekesebb, hogy az asztali gépekbe szánt videokártyák piacán negyedéves szinten 19,21%-os csökkenés mutatkozott, ami nagyrészt a videokártya alapú kriptovaluta-bányászat visszaszorulásának köszönhető. Az előző negyedévhez képest táblákból is kevesebbet szállítottak le a piaci szereplők, a PC piac azonban nőtt: negyedéves szinten 8,22%-os, éves szinten pedig 0,3%-os javulás következett be szállítási mutatók terén.

A szezonális ciklusoknak megfelelően általában a harmadik negyedév produkálja éves szinten a legnagyobb negyedévek közötti növekedést, és ez idén sem történt másképp.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap