Shop menü

180 HZ-ES GAMER MONITOROK AOC-MÓDRA, PÉNZTÁRCABARÁT KIVITELBEN

A G4-es sorozat első két tagja remek felszereltséggel érkezik, ehhez képest pedig nem kerülnek majd sokba.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
180 Hz-es gamer monitorok AOC-módra, pénztárcabarát kivitelben

Az AOC GAMING termékpalettáján két új gamer monitor jelent meg a minap, amelyek mindketten a G4-es monitorcsaládban foglalnak helyet. Az új sorozat első két tagja 23,8 és 27 hüvelykes képátlóval érkeznek, méghozzá letisztult kivitelben, vonzó árcédulával. A 24G4X és a 27G4X alapját egyaránt egy-egy Fast IPS panel adja, ami sík kivitelben érkezik, három oldalról vékony keret veszi körbe, és még tükröződésgátló bevonat is helyet kapott rajta.

Galéria megnyitása

A két új monitor egyformán 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal és 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel érkezik, valamint a 300 nit fényerősség is közös tulajdonság. Alapok terén 8-bites panellel van dolgunk, ami a költséghatékony kivitel érdekében 6-bit+FRC technológiára alapoz, a betekintési szögek pedig szokás szerint 178 fokosak. A panelek mögött W-LED típusú háttérvilágítás dolgozik, természetesen villódzásmentesen, ami segít a szemeink kímélésében, természetesen csökkentett káros-kékfény kibocsátási móddal együtt. Persze így is érdemes bizonyos időközönként nyújtózni egyet. A két panel egyformán 180 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozhat, valamint G-Sync Compatible támogatás is jár hozzájuk, így 48 Hz és 180 Hz között élvezhetjük a váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségeket, vagyis a folyékonyabb képi megjelenítést.

A 27 hüvelykes verziónál 94,8%-os DCI-P3, illetve 128,6%-os sRGB színtér-lefedettségre számíthatunk, míg a 24 hüvelykes változat 93,5%-os DCI-P3 és 126,8%-os sRGB színtér-lefedettséggel dolgozhat. HDR10 támogatást mindkét esetben kapunk, de igazi HDR élményre ezúttal nem számíthatunk, viszont alacsony bemeneti késleltetésre igen.

Galéria megnyitása

A panelek mindkét esetben egy kiválóan testreszabható állványra kerültek, ami a panel döntését (-3,5/+21,5 fok) magasságának állítását (0-130 mm), illetve elforgatását teszi lehetővé (+/- 30 fok), plusz még pivot/portré mód is rendelkezésre áll. Az újdonságok VESA 100 támogatást is kaptak, azaz flexibilis karra vagy fali konzolra egyaránt fel lehet szerelni őket. A videó bemenetek között két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik, ezen felül egy 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozót is kapunk, ami a fejhallgatókat fogadja. Igény esetén a beépített hangszórókat is használhatjuk, amelyek mindkét esetben 2 W-osak.

A 27 hüvelykes változat tipikus fogyasztása 24 W, míg a maximális fogyasztása 46 W lehet, ezzel szemben 24 hüvelykes társa 21 W-os tipikus és 37 W-os maximális fogyasztás mellett dolgozhat. Mindkét monitor beépített tápegységgel rendelkezik.

Galéria megnyitása

Mivel gamereket célzó modellekről van szó, így megkapjuk az AOC G-Menu szoftvert, valamint számos hasznos funkciót is használhatunk, mint például az új intelligens célkeresztet, ami a háttérhez képest tudja változtatni a célzópont színét, ezzel javítva a célzás pontosságát.

A 24G4X és a 27G4X egyaránt 3 év jótállással kerül az üzletek polcaira, megjelenésükre január végén számíthatunk, méghozzá sorrendben 169 és 199 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére