18 és 20 TB-os merevlemezeket dob piacra a Western Digital

Az új modellek héliummal töltött házzal és kilenc adattároló koronggal rendelkeznek, elsődleges célpontjuk pedig az adatközpontok szegmense.

18 és 20 TB-os merevlemezeket dob piacra a Western Digital

A Western Digital új merevlemezeket mutatott be, amelyek elsősorban az üzleti felhasználókat veszik célba, így főként adatközpontokban találkozhatunk majd velük. A két új sorozat tagjai a Western Digital Capacity Enterprise sorozatának képviselői, amelyek nagy adatsűrűséggel és az ebből következő nagy adattároló kapacitással próbálnak hódítani a piacon. A kínálat a friss modelleknek köszönhetően a hatlemezes 10 TB-os, levegővel töltött házzal rendelkező példánytól egészen a kilenc HDD korongot használó, héliummal töltött házzal büszkélkedő 20 TB-os  változatig terjed a nem is oly távoli jövőben.

Galéria megnyitása Az alkalmazott technológia egyelőre kérdéses Az Ultrastar DC HC550 CMR HDD családban a tervek szerint egy 16 és egy 18 TB-os modell foglal majd helyet, míg az Ultrastar DC HC650-es család egy 20 TB-os tagot tartalmaz. A 18 és 20 TB-os merevlemezek esetében közös tulajdonság, hogy mindketten 9 HDD koronggal kerülnek forgalomba, 3,5 hüvelykes házukat pedig héliummal töltik fel, ami segít abban, hogy a HDD korongok közelebb kerülhessenek egymáshoz, ugyanakkor az energiahatékonyságra is jótékony hatást gyakorol.

A 20 TB-os változat Shingled Magnetic Recording, azaz SMR adatrögzítési eljárást használ, így elsősorban „hideg tárhelyként”, archiválásra, illetve folyamatos írást igénylő feladatokra érdemes használni, ahogy a gyártó ki is emeli. A 18 TB-os DC HC550-es változat esetében a jelek szerint a MAMR technológia fejlesztése során felfedezett előnyöket alkalmazzák, ám azt nem jelentette ki a vállalat, hogy ez a merevlemez már konkrétan is a MAMR (Microwave-Assisted Magnetic Recording) technológiára támaszkodik-e – erről a hivatalos weboldalon sem olvasható semmilyen részlet.

Az új merevlemezek SATA 6 Gbps-os és SAS 12 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, természetesen öt év jótállás keretén belül. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd. Az újdonságokból egyelőre még csak az első mintapéldányok készülnek, amelyek rövidesen elérhetőek lesznek a partnerek számára. A DC HC550-es és a DC HC650-es modellek várhatóan 2020 első felében jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap