1600 antennával tölt méterekről a Motorola vezeték nélküli töltője

A vállalat által bemutatott technológia nem feltétlenül hibátlan, de mindenképpen izgalmas.

1600 antennával tölt méterekről a Motorola vezeték nélküli töltője

Az elmúlt években a vezeték nélküli töltés fokozatosan terjedt, ha nem is robbanásszerűen jelent meg a készülékekben. Rengeteg olyan kutatás van folyamatban, ami arra irányul, hogy a vezeték nélküli töltés valóban vezeték nélküli töltés legyen, és ne olyan, mint jelenleg, hogy néhány centis távot már áthidalhatatlannak tekinthetünk.

Az elmúlt hónapokban, években több olyan konstrukciót is láttunk, ahol ténylegesen messzebbről mehetett a készülékeknek a töltése. Legutóbbi a Xiaomi mutatott be ilyet, a Mi Air Charge 144 antenna felhasználásával képes nagyjából 5 wattos töltést átadni a környezetében levő okostelefonok számára. Az irányított antennákkal néhány métert tudott legyőzni a kínaiak megoldása.

Galéria megnyitása
Xiaomi Mi Air Charge

Az Oppo megjelenéshez egy fokkal közelebb álló vezeték nélküli töltéséről idén számolhattunk be, a cég fejlesztése csak 10 centiről megy, de elvileg belátható időn belül megvalósulhat, és ez 7,5 wattos teljesítményre képes ideális esetben. És a gyártók koncepcióin túl pedig nagyon sok olyan fejlesztés volt már az elmúlt években, amik a távoli vezeték nélküli töltésre mentek rá.

No, de lássuk, hogy a Motorola mivel rukkolt elő. A vállalat szakemberei egy olyan rendszert mutattak be működés közben, ami több mint 3 méteres távolságból is képes az okostelefonok vezeték nélküli töltéséről gondoskodni. Fontos az is, hogy egyszerre több készülék töltése oldható meg vele, ami mindenképpen örömteli. Négy készüléket biztosan el tud látni energiával, szóval egy családban megoldható egy állomásról a töltés.  

Azt is megtudhattuk, hogy a vállalat már nem most kezdte a fejlesztést, néhány korábbi generációja már volt ennek, mire a mostani szintre elért. De a jelek szerint van értelme a munkának, mert egyre magasabb szintre ér a technológia Sajnos azonban negatívum is akad. Csak 100 fokos szögben tud majd tölteni a szerkezet maga előtt, tehát nem szórja az energiát minden irány maga körül. Tehát figyelnie kell az embereknek arra, hogy helyezik el a töltőt a lakásban.

A töltőegység meglehetősen nagy, és egészen döbbenetes mennyiségű antennát rejtettek el benne a Motorola mérnökei. Nem kevesebb mint 1600 antenna gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb energiát tudja célba juttatni. Ezek irányba vannak forgatva, és rendkívül precízen helyezkednek el a burkolat alatt. Kívül néhány értesítési LED látható a berendezésen, és a Motorola márkajelzése szolidan a szerkezet közepére került.

A Motorola még dolgozik a rendszeren, szóval akár idővel azt is megoldhatja, hogy minden irányba hatékonyan menjen a töltés, és vannak még más olyan problémák is, amik orvoslásra várnak. A teljesítményről a Motorola egyáltalán nem beszélt, minden bizonnyal azon is lehet még mit javítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap