150 millió dollárért adja el egyik divízióját az Intel

A Home Gateway Platform Division a jelek szerint nem termel annyi profitot, hogy érdemes legyen hosszabb távon megtartani, így az eszközállomány többsége új tulajdonoshoz kerül.

150 millió dollárért adja el egyik divízióját az Intel

Az Intel vezetőjének nem titkolt célja, hogy növelje a vállalat hatékonyságát és profittermelő képességét, ehhez azonban felül kell vizsgálni, mely területek azok, amelyek nem illenek ebbe a koncepcióba. Korábban pont ezért vált meg az Intel a modem üzletágától, amely végül az Apple tulajdonába került, most pedig egy újabb divízió értékesítéséről érkezett hír, ez pedig nem más, mint a Home Gateway Platform Division.

Galéria megnyitásaEbben a részlegben lényegében különböző SoC egységek fejlesztése és gyártása zajlott, amelyek egyebek mellett Home Gateway termékekben, WiFi Access Point-okban, illetve Ethernet kapcsolatot kínáló megoldásokban kaptak helyet. Az új tulajdonos a MaxLinear lesz, aki ismert szereplő a rádiófrekvenciás megoldások, az analóg és kevert jellel dolgozó integrált áramkörök, az internetre kapcsolódó okosotthon termékek, illetve a vezetékes és vezeték nélküli infrastruktúrák területén, de ezzel együtt ipari eszközöket is készít. A közösen aláírt szándéknyilatkozat alapján a MaxLinear tulajdonába kerülhet az Intel Home Gateway Platform Division eszközállományának többsége, amiért 150 millió dollárt fizetnek az Intelnek, méghozzá készpénzben.

A MaxLinear várakozásai szerint az új szerzeménnyel tovább bővíthető meglehetősen gazdag portfólióját, és negyedéves szinten 60-70 millió dolláros extra árbevételre tehet szert, legalábbis eleinte. A tranzakció várhatóan az év harmadik negyedévében zárulhat le, amennyiben az illetékes szervek is rábólintanak.

Az Intel szóvivője szerint a Home Gateway Platform Division eladása a részleg eszközeinek többségét érinti, de nem mindet. Hogy ez konkrétan mit jelent, azt nem részletezte, annyi viszont kiderült, hogy a munkavállalók többsége tovább dolgozhat a divízióban a MaxLinear vezetésének irányítása mellett, akire pedig valamiért mégsem lesz szükség, az a belső átalakítás keretén belül juthat új szerephez. Az Intel elsődleges célja továbbra is az, hogy a magas árréssel kecsegtető piaci szegmensekre helyezze át a fókuszt a vezetés, a mobil és a home gateway piac azonban nem felel meg a kritériumoknak, hiszen ezekben a szegmensekben óriási verseny mutatkozik, a lehetőségek pedig eléggé korlátozottak, legalábbis az Intel szemszögéből nézve biztosan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap