14 TB-os merevlemezekkel bővült a Seagate kínálata

Az új merevlemezek héliummal töltött 3,5 hüvelykes házzal érkeznek, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak és akár 250 MB/s-os adatátviteli tempó elérésére is képesek.

14 TB-os merevlemezekkel bővült a Seagate kínálata

A Seagate nemrégiben új merevlemezekkel bővítette a konzumer szegmensbe szánt termékek palettáját, így mostantól négy új 14 TB-os modell közül lehet választani. Alapok terén mindegyik merevlemez ugyanarra a platformra épül, vagyis mindannyian nyolc darab 1,75 TB-os HDD korongot használnak, amelyek 1077 Gb/in2 adatsűrűséggel büszkélkednek, az adatok rögzítését pedig a klasszikus PMR (Perpendicular Magnetic Recording) technológia segítségével végzik, így olvasási és írási tempó terén kiegyensúlyozottak. Az összes új asztali merevlemez 3,5 hüvelykes formátummal érkezik és 256 MB-nyi gyorsítótárral rendelkeznek, házukban pedig hélium van, amelynek segítségével a HDD korongok közelebb kerülhetnek egymáshoz. A HDD korongok 7200 fordulatot tesznek meg percenként, csatolófelület terén pedig a jól bevált SATA 6 Gbps-os porttal van dolgunk.

A négy újdonság közül a BarraCuda Pro modell elsősorban az asztali munkaállomásokat veszi célba, így vibrációval szembeni védelem nincs benne, terhelhetősége azonban magas, évi 300 TB. A Skyhawk modell ezzel szemben már a megfigyelőrendszereket célozza, ahol egy szekrényben több ilyen HDD is helyet foglal, így itt jól jön a rezgésekkel szembeni védelem. Ezek a merevlemezek akár 64 HD kamera adatfolyamát is képesek fogadni egy időben, használatuk pedig szünet nélkül, 7/24 folyhat.

Galéria megnyitása

Az IronWolf és IronWolf Pro modellek már a hálózati adattárolókat veszik célba. A sima IronWolf merevlemezek lassabbak és kisebb éves szintű terhelhetőséggel rendelkeznek, mint Pro sorozatú társaik. Míg a Pro modellek akár huszonnégy lemezt használó NAS konfigurációkban is használhatóak, addig a hagyományos IronWolf merevlemezeknél a nyolclemezes NAS-ok jelentik a felső határt. Ez a különbség abból adódik, hogy a Pro változatoknál a HDD motor tengelyét alul és felül és megtámasztják, csak úgy, mint az üzleti merevlemezeknél, a sima IronWolf merevlemezekből azonban hiányzik ez az extra.

A Seagate tervei szerint az új merevlemezek rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban – néhol már találkozhatunk is velük, de kínálatunkba még nem érkeztek meg. A 14 TB-os BarraCuda Pro 580 dollárba kerül, az IronWolf és az IronWolf Pro modellekért sorrendben 530 és 600 dollárt kérnek el, míg a megfigyelő rendszerekbe szánt 14 TB-os SkyHawk HDD listaára 510 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap