Shop menü

12 DARAB M.2-ES SSD-T A DVD-ÍRÓ HELYÉRE? LEHETSÉGES!

Ez persze nem lesz olcsó, és nem csak azért, mert 12 darab M.2-es SSD-re lesz szükség a termékben rejlő lehetőségek maximális kiaknázásához.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
12 darab M.2-es SSD-t a DVD-író helyére? Lehetséges!

A német RAIDSONIC kínálatában egy új, az Icy Dock almárkát erősítő kiegészítő bukkant fel, ami nem kevesebb, mint 12 darab M.2-es formátumú SSD-t fogad, miközben csak egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyet kér cserébe, annyira kompakt. Az optikai meghajtó helyére illeszthető kiegészítő speciális alumíniumfiókokkal várja az M.2-es SSD kártyákat, viszont fontos megkötés, hogy PCIe NVMe támogatás itt nincs, így csak SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkező kártyák jöhetnek szóba.

Galéria megnyitása

Ezek a kártyák viszont bármely szabványos kártyaformátum köré épülhetnek, ugyanis a 22110-es és a 2280-as mellett a 2260-as, a 2242-es, valamint a 2230-as kivitelben érkező modellek támogatása is biztosított. Az alumíniumkeret egyúttal az SSD melegedő komponenseinek hűtéséről is gondoskodik, a jobb hőátadás érdekében még hővezető lapkákat (thermal pads) is rejt a csomag. Az egyes fiókok előlapjára számokat is fel lehet pattintani, így könnyebb azonosítani az SSD-ket.

Galéria megnyitása

A speciális kiegészítőben három darab négyes csoportot alakítottak ki, amelyekhez egy-egy speciális, OcuLink (SFF-8612-es) csatoló tartozik, így három kábellel megoldható a 12 SSD csatlakoztatása, nincs szükség 12 SATA kábelre. Ezzel egy időben az M.2-es SSD kártyák tápellátását két darab SATA tápcsatlakozón keresztül oldja meg a termék.

Galéria megnyitása

Az alumíniumfiókokba szerelt SSD kártyáknak természetesen szükségük van légmozgásra is ahhoz, hogy a termelődő hő távozzon a házból, éppen ezért egy 40 milliméteres átmérőjű hátlapi ventilátor is a kínálat részét képezi, amihez egy kapcsoló is társul, így a légkeverőt magas és alacsony fordulatszámon egyaránt működtethetjük, de akár ki is lehet kapcsolni, ha a hőtermelés mértéke nem indokolja a használatát.

Galéria megnyitása

A ToughArmor MB872MP-B szerszámmentes szerelhetőséget biztosít az M.2-es SSD-k számára, így kényelmes a használata. A 3 év jótállással érkező dokkoló már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 773 dollár. A termék használatához szükség lesz még OcuLink kábelekre, valamint egy legalább három darab OcuLink csatlakozóval ellátott szerveralaplapra, illetve bővítőkártyára, amelyek további költségként jelentkeznek majd a projekt során, ugyanis nem képezik a kínálat részét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére