Shop menü

1100 W-OS PASSZÍV TÁPEGYSÉG PIACRA DOBÁSÁRA KÉSZÜLHET A COOLER MASTER

Egyéb termékek is felbukkantak a Cowcotland ünnepi videójában.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
1100 W-os passzív tápegység piacra dobására készülhet a Cooler Master

A Cooler Master kínálatában rövidesen felbukkanhat néhány kifejezetten érdekes tápegység, amelyek egy része halk, másik részük pedig passzív hűtésével próbálja majd meghódítani a csendes gamer PC-re vágyó felhasználók szívét. A Cowcotland munkatársai, akik a francia weboldal alapításának 20. évfordulóját ünneplik, éppen egy tajvani körúton vesznek részt, amelynek egyik állomása a Taipei területén található Cooler Master főhadi szállás. Itt számos érdekességet láttak, köztük egy 1100 W-os maximális terhelhetőségű tápegységet is, ami passzív kivitelben dolgozik, azaz teljesen hangtalanul állítja elő az említett teljesítményt, már ami a hűtését illeti. Hogy egyéb elektronikai zajok tapasztalhatóak lesznek-e a működése során? Ez majd később, az első tesztekből derül ki.

Galéria megnyitása

Az 1100 W-os teljesítmény igencsak masszív, hiszen a passzív tápegységek piacán jelenleg a legnagyobb teljesítményű, szélesebb körben is elérhető példányt a SilverStone szállítja manapság, az a modell 700 W-os és 300 dollár körüli áron kapható. A Cooler Master megoldása ennél jóval nagyobb teljesítményt kínál majd, ahogy az a Cowcotland lenti videójából is kiderül. A lényegi rész 3 perc környékén kezdődik.

A Cooler Master X-Silent sorozatú tápegységek között halk és passzív példányok egyaránt jelen lesznek majd, amelyek közül egy impresszív verzió elő is kerül, amivel kapcsolatban a videóban először az hangzik el, hogy 800 W-os teljesítmény elérésére képes, de gyorsan jön a korrekció és a meglepetés: 1100 W-os modellről van szó.

Galéria megnyitása

Az első szemrevételezés alapján kiderül, hogy az 1100 W-os tápegység passzív hűtése „óriási”, ami igazából nem is olyan nagy meglepetés, hiszen a termelődő hőt valahogy el kell vezetni, amiben biztosan szükség lesz a rendszerhűtő ventilátorok áldásos segítségére is. A tápegység közepén egy óriási alumínium hűtőtömböt alakítottak ki, ebben pedig négy darab lapos hőcső foglal helyet, a blokk közepe táján egy réz talpazatban összefutva. A melegedő komponensektől indirekt módon veszik át a hőcsövek a termelődő hőt, egy-egy ilyen példány pedig 8-10 milliméteres átmérővel rendelkezhet.

Galéria megnyitása

Előkerült még egy másik X-Silent sorozatú tápegység is, ami már félpasszív üzemmódban, de még mindig halkan dolgozik, cserébe viszont 200 W-tal magasabb maximális teljesítményt kínál, hiszen 1300 W-os megoldásról van szó. A polcon egy X-Mighty sorozatú tápegység is felbukkan, ami ugyancsak félpasszív hűtést használ, ennek része egy 220 milliméteres átmérőjű ventilátor is. Ez a tápegység már 2000 W-os maximális teljesítménnyel rendelkezik, az viszont nem derült ki, pontosan milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik a termék.

Szó esik még egy forró témáról, a 12VHPWR tápcsatlakozókról is, amelyek területén folyamatosan próbál fejlesztéseket végezni a Cooler Master a még biztonságosabb használat érdekében.

Az új termékek alighanem felbukkannak majd a CES 2024 folyamán is, ahol bővebb információ is rendelkezésre állhat velük kapcsolatban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére