108 MPixeles Galaxy A modell a láthatáron

108 MPixeles Galaxy A modell a láthatáron

A Samsung a Galaxy A okostelefonokat igyekezik már minél nagyobb intenzitással fejleszteni egy ideje, és ennek köszönhetően versenyképesebb lesz a kínai riválisai mellett. Ennek jegyében a cég hamarosan már a középkategóriás eszközeiben is 100 megapixelt meghaladó szenzort használhat.

Idén már egy sor olyan okostelefon bukkant fel a középkategóriában, ami 108 megapixeles érzékelőt alkalmaz a főkamerája esetében. A Xiaomi jár ebben az élen, de kínál eszméletlen felbontású kamerável szerelt eszközt elérhetőbb áron a Realme, a Motorola, a Vivo, a Honor, de még az Infinix is. Lényegében már csak a Samsung középkategóriás repertoárjából hiányzik ez.

Galéria megnyitása

A dolog pikantériája, hogy minden ágazati szereplő számára a Samsung szállítja ezt a szenzort. Senki más nem rendelkezik jelenleg 108 MPixeles kamerával az érzékelőgyártók körében. Szóval a Samsung úgy maradt ki ebből, hogy közben egy sor riválisának biztosítja az előnyt jelentő hardveres komponenst. És egyébként ebből már több generációnyi fejlesztéssel is szolgál a vállalat.

Állítólag a Galaxy A73 lesz az első olyan Samsung, ami elhozza a középkategóriába a „várva várt” 108 megapixeles kamerát. Dél-koreai értesülések szerint a vállalat egy már meglévő lapkát, az ISOCELL HM2-t alkalmazhatja majd. Ugyanez található a Redmi Note 10 Pro fedélzetén is. Azt kell erről tudni, hogy már kisebb pixelmérettel dolgozik, mint az első generációi az érzékelőnek, de Nonacell technológiát használ, nem Tetracell, mint az ISOCELL HMX. Ennek az előnye, hogy négy helyett már kilenc pixelt tud összevonni.

Galéria megnyitása

Egy 1/1,52 hüvelykes érzékelőről beszélhetünk, ami adott esetben akár 2,1 mikronos pixelmérettel is tud dolgozni, ez pedig mindenképpen igazán jónak számít már, főleg a középkategóriában. És a szenzor gyártójaként talán a Samsung többet tud majd kihozni ebből az egységből, mint a versenytársai, akik kevesebb tapasztalattal rendelkeznek. A legkomolyabb rivális a Xiaomi ezen a fronton, ugyanis a Xiaomi már nagyon hosszú ideje dolgozik 108 MPixeles szenzorral.

Azt is borítékolni lehet, hogy a Samsung optikai stabilizátorral toldja majd meg a 108 megapixeles kamerát, amiben viszont előnyben van az ellenfeleivel szemben. A Samsung már most is sokkal több esetben használ optikai stabilizátort, mint a legtöbb rivális gyártó, ami véleményünk szerint adott esetben nagyobb előnyt tud jelenteni, mint a bődületes pixelrengeteg.

Galéria megnyitása

Korábban pedig már arról szóltak a pletykák, hogy a 2022-es Galaxy A kínálatban már szinte minden készülék esetében biztosított lesz az OIS technológia. Ennek köszönhetően az eszközök többször készíthetnek éles felvételeket, és a videóknál kevésbé kell ügyelni a stabil tartásra, mert nem fog annyira remegni a kép.

Az elmúlt 1-2 évben a középkategóriás okostelefonok teljesítménye jelentős fejlődésen ment keresztül, és bízunk abban, hogy jövőre pedig az elérhetőbb készülékek már fotózásban is nagy előrelépést tesznek majd előre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap