Shop menü

100 MPIXELES KAMERÁVAL JÖN SZERÉNY KÉPESSÉGŰ HONOR

A Honor X8a esetében a megapixelekben nem lesz hiány, és a méretre sem lehet majd panasz, de vannak gyengéi, és az ára sem vészesen magas.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
100 MPixeles kamerával jön szerény képességű Honor

Folyamatosan építi kínálatát a Honor, és most éppen egy elérhetőbb árú készülék került a terítékre, amit olcsónak azért semmi esetre sem neveznénk, de cserébe vannak jó hardveres jellemzői. A kijelző és részben a kamera is jónak ígérkezik. 

Az X szériában megjelenő X8a modell egy hatalmas, 6,7 hüvelykes képernyőt használ, ami IPS technológiás. A képernyő felbontása Full HD+, és 90 Hz-es működésre képes, tehát kellemes sebességérzetet tud biztosítani, bár azért a 120 Hz-ről már le kell mondani. 

Galéria megnyitása

Az Android 12 fut az eszközön, ami kicsit szomorú, és nem is esett arról szó, hogy úton lenne a frissítés. Extrákból mindenesetre nincs hiány, mert a Magic UI 6.1 grafikus felhasználói felület gondoskodik arról, hogy legyen a játékosoknak külön mód, és a kameraszoftver is egyedi.

Galéria megnyitása

A Honor X8a előlapjára egy 16 megapixeles kamera került, ami Full HD videózásra alkalmas akár a videocsevegések alkalmával is. Lehet használni az egységet arcfelismeréses azonosításra is, de ez nem annyira biztonságos, mint a Face ID vagy más 3D ToF kamerával is megtoldott rendszerek. 

Érdekes módon 100 megapixeles kamerát használ a mobil, amivel korábban még nem sűrűn találkoztunk. Sajnos nem derült ki túl sok arról, hogy ez a szenzor pontosan mire képes amellett, hogy akár 11584 x 8688 pixeles felvételeket képes megörökíteni. A pixelek összevonását biztosan támogatja, de több nem derült ki a szenzorról. A lencserendszere F/1.9-as apertúrával rendelkezik. 

Galéria megnyitása

A főkamera mellett van még az X8a-ban egy 5 megapixeles képalkotó ultraszéles látószögű optikával megtoldva. Rendelkezik az okostelefon ezeken felül még egy mélységérzékelővel is, plusz a makrózásra nyújt egy dedikált, 2 megapixeles egységet, amivel az apró témákat lehet megörökíteni. Ha videózásra kerül a sor, abban az esetben Full HD minőség a támogatott, egyáltalán nincs 4K-s opció. 

Az okostelefon a Helio G88 rendszerchipet használja. Erről azt kell tudni, hogy nem mai darab, de Cortex-A76 magokat is tartalmaz, a processzor szempontjából korrekt tempóra képes, az integrált GPU-tól viszont nem kell túlzottan sokat várni – de azért sok játékban elboldogul így is. Megvásárolható lesz a készülék 6 vagy 8 GB-nyi memóriával is, a tárhely pedig 128 GB-os kapacitással szolgál minden esetben. 

Galéria megnyitása

Az 5G ide nem ért el, 4G LTE mobil hálózati modemmel lehet számolni, ami a VoLTE funkcióról is gondoskodik, így jó hangminőség mellett lehet majd telefonálni. A szerkezet szolgál még Bluetooth 5.1 modullal, és van benne 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi. Adott az NFC chip, valamint része a csomagnak a fejlett A-GPS vevő is, ami egyebek mellett a Galileo rendszert is támogatja. Kettő SIM kezelésére lett felkészíve a mobil, DSDS módban képes a kártyákat munkára fogni. 

Galéria megnyitása

Kék, fekete és fehér színekben kerül a polcokra a Honor X8a. A nagy méret ellenére csak 179 gramm az okostelefon tömege, és mindössze 7,48 milliméter vastag. Az egyik dolog, ami ezt lehetővé tette, hogy csak 4500 mAh-s az akkumulátora, ami nem túl dicséretes, persze van gyorstöltés, de csak 22,5 wattal, így azért az 50%-os töltést 30 percig tart neki elérni. Az ujjlenyomat-olvasója az oldalára került, és egy USB-C csatlakozó van a burkolatán, 3,5 mm-es Jack már ide sem jutott.

A Honor X8a az Egyesült Királyságban bukkant fel, 220 fontos ár mellett. A briteknél általában drágák a mobilok, így Európa más országaiban valamivel olcsóbb lehet majd a készülék.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére