100 millió Quora felhasználó adatai szivároghattak ki

A Quora az érintetteket egy-egy e-mail keretén belül már értesítette, a támadás hátterét azonban még vizsgálják.

100 millió Quora felhasználó adatai szivároghattak ki

A Quora nemrégiben hackertámadás áldozatává vált, amelynek keretén belül akár 100 millió felhasználó adataihoz is hozzáférhettek a bűnözők. Az esetet a vállalat szakemberei az elmúlt hét folyamán vették észre, majd az illetékes hatóságokat is értesítették, plusz felfogadtak egy szakértői csoportot is, hogy térképezzék fel, pontosan mi történt, honnan jött a támadás és milyen adatokat szerezhettek meg a hackerek. Egyelőre csak annyi biztos, hogy illetéktelen személy vagy személyek férhettek hozzá a Quora egyik rendszeréhez, amelynek keretén belül adatokat tulajdonítottak el.

Galéria megnyitása Kissé aggasztó, hogy ennyire sok sikeres támadásról érkezik hír. Az aktuális információk alapján a támadás során az adott fiókhoz tartozó felhasználónév, e-mail cím, illetve titkosított jelszó egyaránt kiszivároghatott, ha pedig valaki közösségi hálózatból is importált adatokat, akkor az ismerőslistája, valamint egyéb adatai is a bűnözők kezébe kerülhettek. A havi 200 millió egyedi látogatóval rendelkező Quora felhasználói bázisának nagy része tehát mindenképpen érintett lehet a támadásban.

A szakemberek szerint a felhasználók tevékenységeivel kapcsolatos adatokat szintén megszerezhették a támadók, így például akár privát üzeneteiket is ellophatták. Ugyanakkor az anonim módon létrehozott tartalmak miatt nem kell aggódni, azokkal kapcsolatban ugyanis nem tárolnak felhasználó-azonosításra alkalmas adatokat a vállalat szerverein, így aki korábban valamilyen okból névtelenségbe akart burkolózni, továbbra is névtelen maradhat. Ez persze elég sovány vígasz az érintettek számára.

A vizsgálatok tehát zajlanak, így részletesebb tájékoztatásra csak később számíthatunk. A 100 millió felhasználó adatainak ellopása egyáltalán nem jó hír, főleg annak fényében, hogy mostanában elég sok hasonló eset történik. Gondoljunk csak a Marriott vagy a Facebook fiaskóira. Utóbbi két esetben sorrendben 500 millió vendég adatai, illetve 29 millió Facebook fiók kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap