10-szer annyi Note20 Ultra fogy, mint Note20

10-szer annyi Note20 Ultra fogy, mint Note20

A Samsung augusztus elején mutatta be a Galaxy Note20 okostelefont, és a hónap folyamán el is indult a termék globális forgalmazása. A Samsung nem számolt be arról, hogy a vásárlók körében mekkora siker a termék, de értékesítői adatok egy meglehetősen érdekes jelenségre mutattak rá. Nagyon úgy fest, hogy a Note20 Ultrát döbbenetesen jobban keresik, mint a Note20-at.

Kettő kivitelben mutatta be a Samsung a Galaxy Note20 okostelefont, ahogy tavaly már a Galaxy Note10 is párban érkezett. Most a Galaxy Note20 és a Galaxy Note20 Ultra került bevetésre, és a két készülék több ponton is különbözik egymástól. Az Ultra modell egyértelműen kiemelkedik a Samsung kínálatában, míg a szimpla Note20 talán csak azoknak lehet jó opció, akik a Galaxy S20-szal is beérnék, de szeretnének tollat mellé.

Kínában napvilágot látott adatok szerint a Galaxy Note20 nem különösebben keltette fel a vásárlók figyelmét, a Galaxy Note20 Ultra viszont jól indíthatott. A híres-hírhedt Twitteren szivárogtató IceUniverse publikálta, hogy első körben hozzávetőlegesen tízszer annyi Galaxy Note20 Ultrát rendeltek a kínaiak, mint Galaxy Note20-at, pedig a két eszköz között az árkülönbség egészen tetemes is lehet.

Galéria megnyitása

Úgy fest, hogy a vásárlókat nem különösebben zavarja az ár, ha a Samsung felsőkategóriás készülékei közül kell válogatni, a lehető legjobbra utaznak rá messze a legtöbben, legalábbis Kínában. Azt nem tudni, hogy a nyugati piacokon hogyan viszonyulhat a két modell eladási mutatója egymáshoz. Az biztos, hogy Kínában eleve szeretik az emberek a nagyobbnál nagyobb kijelzőket, és a Galaxy Note20 Ultra méretbeli előnnyel is bír a Note20-hoz képest, szóval már ez is a malmára hajtja a vizet.

Az utóbbi időben folyamatosan azt lehetett látni, hogy az emberek egyre több pénzt hajlandóak kiadni okostelefonra, és a Galaxy Note20 széria esete is kiváló példa erre. Napjainkban még a Xiaominál is folyamatosan emelkedik az átlagos értékesítési árat jelző mutató, pedig a Redmi eszközöket például sokan választják, mikor olcsóbb megoldásra vágynak.

Ezt a trendet látva a gyártók pedig bátrabban tornásszák fel az árakat, amit szintén meg lehet figyelni a Samsung esetében is. A szóban forgó Galaxy Note20 hivatalosan 350 ezer forint körül indul, a Note20 Ultra 5G vásárlóknak pedig már közel félmilliós összeg kifizetésére kell készülnie.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap