10 millió dollárt akar Kickstarterről a Shenmue 3 készítője

Merész célokat tűzött ki maga elé Yu Suzuki, de ez szükséges ahhoz, hogy megkapjuk a teljes Shenmue-élményt.

10 millió dollárt akar Kickstarterről a Shenmue 3 készítője

A Shenmue 3 ugyan rendkívül erősen teljesít a Kickstarteren, és lassan minden videojátékokhoz kapcsolódó rekordot megdöntött a közösségi finanszírozási oldalon, ám ezzel együtt is rendkívül erősnek tűnik az a kijelentés Yu Suzukitól, hogy 10 milliót szeretne összekalapozni.

Ez ugyan soknak tűnik a Kickstarter mércéjével mérve, de ne felejtsük el, hogy az első Shenmue annak idején, tizenöt évvel ezelőtt (!) 60 millió dollárba került, amivel nagyon sokáig tartotta a világ legdrágább játékának címét, de még ma is tisztességes költségvetés lenne ez egy AAA-kategóriás játéknak.

Suzuki szerint az alapból kért 2 millió dollár esetében nem lesz meg a teljes Shenmue-élmény, de ez volt a minimum ahhoz, hogy a játék elkészülhessen. Ha "csak" ennyi pénz jött volna össze, akkor a Shenmue 3 inkább egy történetorientált játék lenne, mintsem igazi nyitott világú anyag, de ahogy növekszik a behozott pénz mennyisége, gyakorlatilag úgy bővül majd a világ. 5 millió dollárnál már szép nagy lehetne, ha pedig ennél is feljebb mennek, akkor egyre több játékrendszert, minijátékot és mellékes tevékenységet tudnának beépíteni - például részmunkaidős foglalkozásokat.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a Shenmue 3-nak más befektetői is vannak, és erről Suzuki is nyíltan beszélt. Ezeket a befektetőket saját cégén, az Ys Neten keresztül szervezte be, és köztük van például a Shibuya Productions vezérigazgatója, Cedric Biscay is, aki amúgy producerként is tevékenykedik a játékon. Ezen kívül a Sony beszállt a PS4-es verzió költségeibe, és besegít a marketing területén is.

Hogy lesz-e a lehetőség a Star Citizenhez hasonlóan a Kickstarteren kívül is pénzt adni a játékra? Nos, ezen egyelőre még gondolkodnak a készítők, de nem zárják ki később a lehetőségét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward