Shop menü

10 GB MEMÓRIÁVAL JÖN A NUBIA ÚJ GAMER MOBILJA

RGB világítás, gombok a készülék vállán, jól szellőző ház, egyedi szoftveres felület, ilyen ínyencségekkel szolgál a friss Red Magic.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
10 GB memóriával jön a Nubia új gamer mobilja

A ZTE alá tartozó Nubia áprilisban mutatta be az első olyan okostelefonját, amit direkt játékosoknak szánt, az volt a Red Magic, most pedig befutott annak a készüléknek a frissített változata, ami gyorsabb lett, jobb hűtést kapott és már fotózásnál is magasabb minőségről gondoskodik. Ráadásul, ahogy azt látni fogjuk, még az ár-érték arány terén sem lehet fogást találni a konstrukción.

Galéria megnyitása

A Red Magic Mars megtartotta az előd kiváló megjelenítőjét, ennek megfelelően egy 6 colos LTPS IPS technológiás egységről beszélhetünk, ami 2160 x 1080 képpontos felbontással szolgál, és nincs rajta semmilyen betüremkedés. A kijelző Dinorex T2X-1 üveg védelme alatt áll, ami remélhetőleg sokáig biztosítani fogja a karcmentességet. A terméken már az Android 9.0 operációs rendszer fogadja majd a vásárlókat, ami igazán remek hír. Ráadásul a Nubia szakemberei itt egy olyan szoftveres környezetet használnak Redmagic OS (1.6) néven, ami több olyan lehetőséggel is szolgálni fog, melyeknek a játékosok látják majd az előnyét, ilyen például az a vezérlőpanel, amin a teljesítmény lesz valós időben monitorozható. Az eszköz kamerarendszere egészen egyszerű, előre egy 8, hátra pedig egy 16 megapixeles képalkotó került. A frontkamera egy szélesebb látószögű optikát kapott F/2.0-s rekeszértékkel, a főkamera viszont már F/1.8-as apertúrával dolgozik és támogatja a PDAF eljárást is, no meg tarozik hozzá egy LED-es villanó. Mozgóképfelvételek megörökítésekor 4K támogatással lehet számolni, a videocsevegéseknél pedig Full HD minőséget tud nyújtani a gép.

Galéria megnyitása

A Red Magic még a Snapdragon 835-tel mutatkozott be tavasszal, és ezért kapott is kritikát, hiszen pont a teljesítményét tekintve nem volt a maximumra járatva gamermobil létére. Nos, ezt a csorbát a Reg Magic Mars fejlesztése során kiküszöbölte a Nubia, itt már a Snapdragon 845 platform dolgozik, méghozzá nem is akármilyen körülmények között. A készülékbe a tervezők dupla hővezető csövet pakoltak, valamint gondoskodtak arról, hogy jó legyen a ház szellőzése – erre léghűtésként hivatkoznak, de szó nincs ventillátorokról, csak szellőzőrések vannak a házon kialakítva –, és elnevezték a rendszert ICE-nak. Bizonyos körülmények között így 13,2 fokkal is hidegebb lehet a lapka, és sokkal tovább lesz képes tartani a maximális teljesítményét, mint egy mezei készülék. Három különböző kivitelben lehet majd hozzájutni a Reg Magic Marshoz; már alapjáraton is 6 GB memóriát vonultat fel 64 GB-nyi tárhely mellett, de a legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a 10 GB-nyi RAM-mal és 256 gigás kapacitással szolgáló csúcsvariánsra fog irányulni – a középső opció 8/128 GB-os. Bővítési lehetőséggel nem szolgál a masina, szóval az integrált adattárolót kell mindenkinek beosztania.

Galéria megnyitása

Különlegessége ennek az okostelefonnak, hogy fektetett helyzetben a „vállaknál” van mindkét oldalon egy-egy érintőgomb, aminek egyedi funkciókat lehet majd adni a játékokon belül, ezáltal jobb teljesítményre lesz képes a felhasználó. Itt a Nubia egyébként már egyenesen 4D játékélményről beszél, amit a valós idejű haptikus visszajelzéssel biztosít, tehát amikor robban valami a játékban, akkor a telefon is „beleremeg” majd – ez 40 applikációnál lesz kezdetben támogatott, de a lista folyamatosan bővülni fog. A hangzásra sem lehet majd panasz az elmondottak alapján, ugyanis erőteljes sztereó hangkeltők vannak a fedélzeten, és biztosított a DTS 7.1 támogatás 3D Surrounddal. A Nubia fejlesztett a termékhez saját vezeték nélküli kontrollert is, ami Bluetooth-on kapcsolódik az okostelefonhoz, de úgy lett megtervezve, hogy igény szerint fel is lehet pattintani a burkolatra – ezt lehet magában vagy párban is használni, attól függően, hogy a játék mit kíván meg. A Red Magic Mars megtartotta a 3,5 milliméteres csatlakozót, és kapott egy C-típusú USB-t, valamint a csomagban jár hozzá egy olyan USB-re „láncolható” elosztó, amin úgy lehet fülhallgatót csatlakoztatni a mobilhoz, hogy közben tölthető is – ez a kiegészítő egy saját DAC egységgel is rendelkezik.

Galéria megnyitása

A Red Magic Mars háza meglehetősen különleges kialakítású, alumíniumötvözetből van, és került rá még RGB LED is – enélkül egy gamer eszköz nem is lehetne igazán teljes –, szóval összességében látványosra sikeredett. A szerkezet megvásárolható lesz feketében, pirosban és szürke terepmintás kivitelben is. A készülék 158,25 x 75 x 9,85 millimétere térfogatú, a tömege pedig 193 gramm. Ha biometrikus azonosítási lehetőséget szeretne beállítani a felhasználó, akkor választhatja a szimpla arcfelismerőt, ami csak a kamerát használja, vagy igénybe veheti a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat-olvasót. Fentebb nem esett szó a kapcsolati lehetőségekről, van 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel, 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN (2,4/5 GHz), Bluetooth 5 modul és A-GPS vevő GLONASS-szal – különösebb extráról nem esett szó, az NFC chip hiánya sokaknak lehet majd fájó. Egy 3800 milliamperes telep került a burkolat alá, és a Neocharge gyorstöltési technológiának hála nem tart majd túlzottan sokáig az, hogy menetkész legyen a lemerült gépezet.

Galéria megnyitása

A Nubia Red Magic Mars máris rendelhető Kínában, a forgalmazása pedig december 7-én kezdődik. A készülék alapára 2700 jüanban lett meghatározva, ami nagyjából 390 dolláros összegnek felel meg, ezért az összegért a 6/64 gigás kivitelt kapják a vásárlók. A 8 GB-nyi memóriával és 128 GB-os adattárolóval szolgáló eszköz kb. 460 dollárba fog kerülni, a csúcsot jelentő 10 GB RAM-os verzióért pedig nagyjából 580 dollárt kell majd leszurkolni, ami nem szerény felár, de itt már a tárhely is 256 GB-ra növekedett.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére