10 éves az Angry Birds

A széria fénye már nem olyan, mint korábban, de a fejlesztőknek vannak még komoly terveik.

10 éves az Angry Birds

Tíz éve már annak, hogy a madarak és a malacok harcolni kezdtek az okostelefonok megjelenítőjén. A Rovio által fejlesztett alkalmazás meghódította a világos, és akkora siker lett, hogy mostanra már mozifilm is készült belőle, sőt mi több, küszöbön van az Angry Birds sorozat indulása.

2009. december 11-én jelent meg iPhone-ra a játék, és nagyon hamar sikeres lett, az androidos verzió ennek ellenére csak 2010. október 19-ére készült el. Mostanra a Rovio több különböző Angry Birds verzióval is előrukkolt, ami egyáltalán nem meglepő az első játék sikerének a fényében. Az újabb kiadások sosem tudtak olyan letöltési számokat elérni, mint az eredeti, de igazából azok is nagyon népszerűnek számítottak.

Galéria megnyitása

Napjainkban az összes Angry Birds verzió kombinált letöltési száma meghaladja a 4,5 milliárdot, ami egészen elképesztő. Nincs még egy olyan játék, ami vetekedne ezzel az okostelefonos kínálatban. Az Angry Birds alapja egyébként borzalmasan egyszerű, és nagyon sok hasonló elven működő játék volt már azt megelőzően, hogy a Rovio fejlesztése pályára lépett. De a vidám és kiemelkedően jó grafikával kombinált rombolás lett az, ami igazán belopta magát a felhasználók szívébe.

Az elmúlt 10 évben az Angry Birds-zel szinte mindenki találkozhatott valamilyen formán, ugyanis a malacok és a madarak szembenállásának története számos módon elevenedett már meg. Rengeteg olyan plüss és egyéb játék van, ami a Rovio grafikájának az alapján készült, számos kisebb reklámban és mesében kaptak szerepet a madarak és a disznók; 2016-ban pedig az első egész estés mozifilm is megszültetett belőle. A 73 millió dollárból összehozott rajzfilm több mint 350 millió dolláros bevételt termelt, szóval nagyjából az ötszörösét hozta vissza, mint amit felemésztett, ami igazán jó mérleg hollywoodi mércével mérve is.

Galéria megnyitása

Van már a filmnek folytatásai is, ez idén augusztusban került a mozikba, és 65 millió dollárból jött létre, amihez 149,8 millió dolláros bevétel társult. Szóval a második körben is sikerült jócskán pozitív mérleget produkálnia, ha az érdeklődés alább is hagyott. 2020-ban pedig a tervek szerint debütálni fog egy olyan rajzfilmsorozat, ami hosszabban foglalkozik majd a témával. A készítők reményei szerint több évadot is meg fog élni ez, és nagy figyelmet fog kapni.

Az Angry Birds nevéhez még olyan extrém dolog is kapcsolódik, mint az Everton FC futballcsapat támogatása. Bizony, 2017-ben az angol csapat részben az Angry Birds anyagi támogatásával léphetett a pályára. Soha korábban nem volt még arra példa, hogy a Premier League bármely résztvevőjét egy videojáték szponzorálta volna.

Galéria megnyitása

Az Angry Birds valószínűleg nagyon hosszú időre beivódott a köztudatba, és elképzelhető, hogy a következő tíz évben is tovább fog hódítani, elsősorban a fiatalok körében. A Rovio a születésnap alkalmából létrehozott egy idővonalat, amin az elmúlt évek legfontosabb Angry Birds eseményeit emelte ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap