1 TB-os taggal bővült a HP Portable SSD P500-as sorozata

Eddig 500 GB-nál tetőzött a kínálat, így a bővítés mindenképpen jó hír, ráadásul az új meghajtó még gyorsabb is lesz, mint kisebb társai.

1 TB-os taggal bővült a HP Portable SSD P500-as sorozata

A HP Portable SSD P500-as sorozatának három tagja már egy ideje jelen van a piacon, így a 120 GB-os, 250 GB-os és 500 GB-os termékekkel már találkozhattunk kereskedelmi forgalomban. Ezek a meghajtók USB 3.1 Gen2 Type-C porton keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez, vagyis 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhatnak, ám ezt többnyire nem tudják kihasználni, hiszen „csak” 380 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 200 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek. Természetesen mindegyik meghajtóhoz járnak a megfelelő kábelek annak érdekében, hogy többféle rendszerhez is csatlakozhassanak, ne csak azokhoz, amelyek rendelkeznek USB-C kábellel.

Galéria megnyitása

A szóban forgó SSD sorozatban eddig nem találkozhattunk 1 TB-os modellel, ám ez a közeljövőben megváltozik, ugyanis a HP lerántotta a leplet a Portable SSD P500-as sorozat legnagyobb kapacitású tagjáról, ami kétszer több adat tárolására képes, mint az eddigi csúcsmodell.

Az 1 TB-os változatnál a szokásos 79 milliméter hosszú, 54 milliméter széles és 10 milliméter magas házat használja továbbra is a gyártó, színek terén pedig ugyanúgy négyféle opció lesz elérhető: kék, piros, ezüst és szürke. Az 1 TB-os kiadás persze nem csak nagyobb adattároló kapacitásával, hanem magasabb sebességeivel is kiemelkedik a sorból: ennél a változatnál már 420 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 255 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére nyílik lehetőség.

Galéria megnyitása

Az új meghajtó várhatóan szintén 3 év jótállással érkezik majd, az viszont még nem derült ki, hogy a 45,4 grammos SSD pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap