1 TB-os SDXC memóriakártyát villantott a SanDisk

Az egyelőre még csak prototípus formájában létező memóriakártya akár 4K-s vagy 8K-s tartalmak rögzítésére is kiválóan alkalmas lesz.

1 TB-os SDXC memóriakártyát villantott a SanDisk

A SanDisk nagyjából 16 éve mutatta be 64 MB-os SD memóriakártyáját, amely akkoriban nagy jelentőséggel bírt. Az elmúlt évek során a folyamatos fejlődésnek köszönhetően a gyártó mára már eljutott oda, hogy leránthatja a leplet első 1 TB-os SDXC memóriakártyájáról is, ami igazság szerint még csak prototípus formájában létezik, így az üzletek polcain majd csak később jelenik meg.

Az 1 TB-os adattároló kapacitáshoz a szokásos SD memóriakártya-formátum társul, vagyis óriási adatsűrűséggel rendelkezik az újdonság. A vállalat elsősorban professzionális fotós- és videós felhasználásra szánja majd a terméket, ami egyebek mellett kiválóan alkalmas lesz 360 fokos videók és panorámaképek rögzítésére, de akár 4K-s vagy 8K-s videófelvételek is kerülhetnek rá, ugyanis sebessége ezt felhasználási módot lehetővé fogja tenni – és a nagyfelbontású sorozatfotók sem jelentenek majd problémát. Sebesség terén egyébként pontos adatokat egyelőre nem közölt a gyártó, még csak a különleges videokártya sebességosztályát sem árulták el az illetékesek, így ezen a téren csak sötétben tapogatózhatunk. Abból kiindulva, hogy a termék alkalmas lesz nagyfelbontású 4 és 8K-s videók rögzítésére, egészen biztos, hogy nem lesz lassú.

A magas sebességhez társuló óriási, 1 TB-os adattároló kapacitás néhány éve még elképesztő futurisztikusnak hatott – az említett 64 MB-os memóriakártyát péládul 16384-szer múlja felül –, manapság azonban már egyre kevésbé jelent kihívást egy hasonló méretű tárhely friss felvételekkel való megöltése. Az újdonság jóvoltából sokáig dolgozhatnak majd a profik kártyacsere nélkül, ugyanis az 1 TB-nyi tárhelyre rengeteg nagyfelbontású tartalom fér.

A Photokina 2016 alkalmával bemutatott 1 TB-os SanDisk memóriakártya várható megjelenésével, illetve várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. Mivel az adattároló kapacitás óriási lesz, így az árcédulán arcpirítóan magas összeg szerepelhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward