Shop menü

GTA5: A 3 FŐSZEREPLŐS BULI

Megjelent a GameInformer, benne pedig rengeteg újdonság a Rockstar sikersorozatának új epizódjáról. 
Csont Szilvia
Csont Szilvia
GTA5: A 3 főszereplős buli

Megjelent a GameInformer, benne pedig rengeteg újdonság a Rockstar sikersorozatának új epizódjáról.

Amint azt már tegnap is megírtuk, 3 főszereplő lesz, most viszont megtudtuk azt is, hogy miként váltják majd egymást játék közben, de először talán ismerkedjünk meg a 3 fickóval:

 

[list type="unordered"]

[*]Michael: nyugdíjazott bankrabló a 40-es évei elején, aki egy pazar házban él Rockford Hills-en (~Beverly Hills) a kígyónyelvű, trófea feleségével, affektáló tini lányával és 20 éves fiával. A család tanúvédelmi programban vesz részt, a fényűző élet pedig az FBI-jal való különleges megállapodásnak köszönhető. Az asszony vásárlásai viszont még így is leapasztották "hősünket", így elkerülhetetlen, hogy visszatérjen a bűnözéshez [a gatyamadzag meghúzása természetesen nem opció]...

[*]Trevor: narkós ex-katona (pilóta), hajlamos dühkitörésekre. Blaine Country-ban lakik egy sivatagos területen, ami tele van motoros bandákkal és metamfetamin függőkkel (olyasmi környék, mint Salton Sea). Michael régi barátja, becsatlakozik egy utolsó nagy rablásra. Egy rövid demóban láthattuk már őt, ahogy felgyújt egy kocsit, csak úgy heccből.

[*]Franklin: bunyós a 20-as évei közepén, egy örmény autókereskedőnek dolgozik. A munkaköre... hát, megfélemlítés. A Vespucci Beachen él (~ Venice Beach), szeretne feltörni. Nem meglepő módon úgy ismeri meg Michaelt, hogy beleköt.

[/list]

 

Szabadon váltogathattok a karakterek között, ha éppen nem vagytok bevetésen. Utóbbi esetben bizonyos pontokon dönthettek, hogy akartok-e váltani.

Az egyik küldetésen például ki kell szabadítani egy fickót, akit kihallgatnak/kínoznak. Trevor a helikoptert vezeti, Michael kötélen ereszkedik le az épület oldalán a helikopterről, míg Franklin egy háztetőn vesz fel pozíciót, mesterlövész puskával. Nekünk először Michaellel kell nyomulni, amíg berobban az ablakon, mint brúsz villisz a dáj hárdban és elkap egy f*szit, hogy emberi pajzsnak használja. Itt megkapjuk az első választási lehetőséget, mehetünk tovább brússzal (Michael), vagy válthatunk Franklinre mesterlövészkedni.

A menekülési fázisnál dönthetünk, hogy vezetjük a ’koptert, bevágódunk a gépágyúhoz vagy leszedjük mesterlövészünkkel az ellenséges gép pilótáját.

Ezen megoldás oltárán persze be kellett áldozni néhány dolgot, így nem hízhattok meg, mint a San Andreasban és nem is csajozhattok, mint a GTA 4-ben. "Nem voltunk biztosak benne, hogy ez működni fog, próbálkozunk egy csomó új dologgal" - nyilatkozta Dan Houser, a kreatív főnök. "Kicsit úgy éreztük, hogy túlkomplikálja a dolgokat."

Houser kifejtette, hogy ez a megoldás nagyobb változatosságot biztosít a környezet felfedezésében. "A háromfajta élmény nagyon kontrasztos lesz, a környék, a vibrálás... Különleges élmény lesz majd meglátogatni ezeknek az embereknek az életét és nyomon követni miket csinálnak."

A környezet és a bejárható terület nagyobb lesz, mint a San Andreas, a GTA4 vagy a Red Dead Redemption együttvéve. Ha akarjátok, búvárfelszerelést kaphattok és körülnézhettek az óceán fenekén is. Miért lett ilyen nagy? Hát mert geográfiailag Los Angeles a világ legnagyobb városa és a készítők úgy érezték, hogy a San Andreas és a Mindnight Club: Los Angeles éppen hogy csak karcolta a felszínt.

A Los Angelesen túli területek nagyon látványosak. A készítők kiemelték az egyes területek kulturális és tájat illető különbségeit. Egészen más "rezgéseket" tapasztalhattok majd.

Houser azt is megerősítette, hogy összefuthattok majd GTA4-ből és Episodes From Liberty City-ből ismert karakterekkel, de senkivel a PS2-es érából, mert a sorozat HD korszaka teljesen elkülönül azoktól.

Megtudhattunk még néhány kisebb részletet is, így például azt, hogy ebben a részben, ha úgy tartja kedvetek, bemutathattok az embereknek (középső ujj, stb.), ami az egyes emberekből különböző reakciókat vált ki (pl. vicces, agresszív). A multiplayer elemek megléte is megerősítést nyert, de részleteket még nem árultak el ezekről. Ha minden igaz, a multiplayer lehetőségek pont a karakterváltás alatt helyezkedtek el a menüben, szóval egyesek azt találgatják, hogy lehet majd kooperatívan tolni. 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére