Shop menü

A STALKER SOROZAT ÉS KÉSZÍTŐINEK JÖVŐJE

A Stalkert készítő GSC stúdió szétesésével elkezdtek szárnyra kelni a pletykák a sorozat jogainak eladásáról. Mi lehet az igazság?
Tibor Kovács
Tibor Kovács
A Stalker sorozat és készítőinek jövője

Úgy tűnik, az ukrajnai GSC nem fogja elkészíteni  a Stalker folytatását. A stúdió a következő üzenetet tette közzé Twitteren: "Annak ellenére, hogy a Stalkernek nincs hivatalos folytatása, úgy néz ki, hogy az ötletek és a szellem tovább élnek a csapat új játékában, a Survariumban."

Közben olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a sorozat jogait felvásárolta a Bethesda, ám ezt a hírt eddig egyik fél sem erősítette meg, sőt, a Stalker hivatalos Facebook oldalán cáfolták is.

A Survarium ingyenesen játszható MMO lesz, és a GSC tagjai által alapított Vostok Games fogja elkészíteni. A honlapjukon el is magyarázzák, hogy azért alapítottak új stúdiót, mert elfogyott a lendület, ami a Stalker 2-höz kellett volna. "Cégünket 2012-ben alapítottuk Kijevben. Tíz évvel ezelőtt még a GSC-nél kezdtük el fejleszteni a Stalker sorozatot, és egészen 2011 decemberéig dolgoztunk rajta, amikor a stúdiót váratlanul bezárták, és a Stalker 2 projektet befagyasztották. Nem egyeztünk meg a Stalker márkanév tulajdonosával a név használatáról, ezért döntöttünk úgy, hogy más néven egy másik projekttel kezdünk új életet. Így kezdődött a Vostok Games története."

A Survarium története egy, az egész Földet érintő ökológiai katasztrófa után fog játszódni. "A városokat sűrű, átjárhatatlan erdőségek veszik körül miden oldalról, őrült állatok és madarak támadják az ipari és katonai létesítményeket, raktárházakat és erőműveket. Különös növények és gombák nőnek ki a betonból és az acélból. A tudósok kétségbeesetten próbálnak megküzdeni az anomáliával, amely félelmetes sebességgel terjed bolygószerte. Az országok összeomlanak, mindenütt az anarchia az úr, csak az erősek maradhatnak életben."

A játékhoz Vostok néven új motort fejlesztenek. A Survarium PC-re fog megjelenni, várhatóan 2013 végén.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére