Zotac Zbox Pro sorozatú Mini PC-k beágyazott rendszerekhez

A Zbox Pro sorozat tagjai köré főként kereskedelmi és ipari rendszerek épülhetnek az elkövetkező hónapok során.

Zotac Zbox Pro sorozatú Mini PC-k beágyazott rendszerekhez

A Zotac új, ZBox Pro sorozatú kompakt asztali számítógépekkel jelentkezett, amelyek a beágyazott rendszerek szegmensében juthatnak szerephez a közeljövőben. Az 5 új modell közül 3 passzív hűtéssel érkezik, a másik kettő viszont Quadro P sorozatú videokártyával rendelkezik, így aktív hűtésre is szükségük van.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hangtalan modellek táborát erősíti a ZBox Pro CI329 nano, amely a passzív trió legjobb képességekkel megáldott tagja. Alapját egy Gemini Lake sorozatú Celeron N4100-as SoC egység adja, ami négy maggal és négy szállal dolgozik, méghozzá 1,1 GHz-es alap- és 2,4 GHz-es maximális boost órajelen. A 6 W-os TDP kerettel rendelkező processzorhoz két darab DDR4-es So-DIMM memóriafoglalaton keresztül biztosíthatunk rendszermemóriát, az adattárolókat pedig egy M.2-2260-as és egy 2,5 hüvelykes SATA bővítőhely várja. Az M.2-es slotban PCIe NVMe és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkező SSD kártya egyaránt működhet. Az apró PC egy Intel UHD Graphics 600-as videó vezérlőt használ, ami egy HDMI 2.0-s, egy D-Sub, illetve egy DisplayPort 1.2-es videó kimenethez kapcsolódik. Rendelkezésre áll még két darab Gigabites Ethernet port, három darab USB 3.0 Type-A és egy USB 3.0 Type-C port, valamint egy 802.11ac WiFi vezérlő is. Az előlapról természetesen a mikrofon bemenet és a fejhallgató kimenet sem hiányzik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Érkezik még a ZBox Pro CI330 nano is, ami egy Braswell sorozatú Celeron N3160-as SoC egységgel rendelkezik. A szóban forgó négymagos processzor szintén négy szállal dolgozhat, órajelek terén pedig 1,6 GHz-es alap- és 2,24 GHz-es maximális boost értékkel kell beérnünk. Az ugyancsak 6 W-os TDP kerettel rendelkező központi egységhez két darab So-DIMM memóriafoglalat kapcsolódik, amelyekben DDR3L szabványú memóriamodulok kaphatnak helyet. Az adattárolókat itt is egy 2,5 hüvelykes SATA és egy M.2-2260-as bővítőhely fogadja, csak úgy, mint a fenti modellnél. A videó kimenetek között ebben az esetben DisplayPort csatlakozó nincs, HDMI portból pedig csak 1.4-es szabványút kapunk, de legalább két darabot. A D-Sub videó kimenet itt is a kínálat részét képezi, az USB portok között pedig két USB 3.0-s és két USB 2.0-s megoldás lapul, amelyek mindannyian Type-A szabványúak. Gigabites Ethernet portból már csak egyet kapunk, a 802.11ac WiFi vezérlőről azonban most sem kell lemondani.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A legkisebb passzív hűtésű Zotac ZBox Pro modell a PI335 pico nevet kapta. A ház ebben az esetben is hűtőbordaként funkcionáló alumínium lamellákat kapott, valamint két külső WiFi antenna számára is tartalmaz csatlakozókat. Alapok terén nagyjából ugyanazt kapjuk, mint a normál Zbox PI335 esetében, viszont a processzor szerepét itt már nem egy Apollo Lake sorozatú, hanem egy Braswell sorozatú megoldásra osztották, név szerint egy Celeron N4100-as SoC egységre. További újítás, hogy a korábbi 32 GB-nyi eMMC tárhely helyett itt már 64 GB-nyi adattárat kapunk. A cigisdoboznál alig nagyobb méretű apróság meglepően sok csatlakozót kapott, ugyanis van rajta HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.2-es videó kimenet, Gigabties Ethernet port, valamint három darab USB 3.0-s port is, amelyek közül az egyik Type-C szabványú. A ház rejt még egy 802.11ac WiFi vezérlőt és egy Bluetooth 5.0-s vezérlőt is.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az aktív hűtéssel ellátott ZBox Pro modellek között két terméket, a QK5P1000-es és a QK7P3000-es rendszert találjuk. Előbbi egy Core i5-7300U típusú, két maggal és négy szállal rendelkező processzort, valamint egy Quadro P1000-es videokártyát kapott, míg utóbbi egy Core i7-7700T típusú, négy maggal és nyolc szállal büszkélkedő processzorral, illetve egy Quadro P3000-es videokártyával kerül forgalomba. A rendszermemóriát mindkét esetben két So-DIMM memóriafoglalat várja, amelyekben a gyártói weblap szerint DDR4L szabványú modulok férnek el – ez alighanem elírás lesz. A QK5P1000 fedélzetén egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os, valamint egy M.2-2242-es PCIe NVME/SATA 6 Gbps-os SSD kártya fér el, a QK7P3000 azonban már M.2-2280-as SSD-t is el tud szállásolni a 2,5 hüvelykes meghajtó mellett.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Quadro videokártyák jóvoltából mindkét apró PC négy darab HDMI 2.0-s videó kimenetet kapott. Ezeken kívül két darab Gigabites Ethernet port, egy optikai audió kimenet, valamint két USB 2.0-s, két USB 3.0-s és két USB 3.1-es port is rendelkezésre áll, sőt, a szokásos előlapi audió csatlakozókat is megkapjuk. USB Type-C port sajnos egyik aktív hűtésűmasinán sincs.

A PI335 Pico kivételévelösszes fentebb bemutatott Zbox Pro PC kapott RS-232-es portot, valamint mindannyian rendekleznek microSD vagy SD memóriakártya-olvasóval is. Ezen kívül mindegyikhez jár egy „L” alakú szerelő keret, amelynek köszönhetően szinte bárhova felszerelhetjük az apróságokat. A CI330 nano esetében a DC tápcsatlakozó és a két HDMI csatlakozó mellé csavaros rögzítés is jár. Az aktív hűtésű változatok esetében említésre méltó extra az EDID emuláció támogatása, vagyis a kapcsolaton keresztül az adott kijelző minden fontos paramétere eljut a rendszerhez, így a videó jelet ennek megfelelően küldi ki a kijelző vezérlő.

A Zotac újdonságai elsősorban beágyazott rendszerekben, vagyis információs kijelzőkben, ATM automatákban, mesterséges intelligenciával és mélytanulással foglalkozó rendszerekben, ipari vezérlőrendszerekben, IoT Gateway-ekben, illetve egyéb területeken is szerephez jutnak a nem is oly távoli jövőben. A Quadro videokártyával szerelt példányok akár CAD/CAM rendszerekben és egyéb olyan helyekenis jól jöhetnek majd, ahol a professzionális szintű dGPU előnyeit kamatoztatni lehet. Várható árazásukról egyelőre nem érkezett információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap