Zotac GeForce RTX 2080 Ti folyadékhűtő blokkal

Az új modell címezhető RGB LED világítást, erős tápellátást és egy folyadékhűtő lapot is kapott.

Zotac GeForce RTX 2080 Ti folyadékhűtő blokkal

A Zotac egy gyárilag tuningolt, folyadékhűtő blokkal ellátott GeForce RTX 2080 Ti videokártyát dobott piacra, amely 16+4 fázisú tápellátással büszkélkedik, vagyis egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapot használ, hiszen a referencia modelleknél 10+3 fázisú tápellátás van érvényben. A Gaming GeForce RTX 2080 Ti ArcticStorm modell egyedi nyomtatott áramköri lapján a szokásos TU102-es GPU-t találjuk, ami 4352 CUDA maggal, 272 textúrázóval, 88 renderelő egységgel, 544 Tensor maggal, illetve 68 RT maggal rendelkezik, a GPU Boost átlag-órajel viszont itt már nem 1545 MHz, hanem 1575 MHz. A 352-bites memória-adatsínre kapcsolódó 11 GB-nyi fedélzeti memória szokás szerint most is 14 GHz-en ketyeg, azaz itt nem került sor tuningra.

Galéria megnyitása

Érdekesség viszont, hogy a 295 milliméter hosszú, 158 milliméter magas és 29,9 milliméter vastag videokártyára egy egyedi tervezésű, minden melegedő komponenst lefedő folyadékhűtő blokk került. A blokk belsejében a kritikus pontokon 0,3 milliméteres mikrocsatornák adják át a hűtőközegnek a termelődő hőt, a folyadékhűtő rendszerhez pedig szabványos negyedhüvelykes fittingeken keresztül kapcsolódhat a blokk. A csomag tartalmaz két darab fittinget, amelyek 10 milliméteres belső átmérőjű csövet fogadnak.

A NYÁK hátoldalára hűtőlemez is került, így a keletkező hő elosztása egyenletesebb, maga a videokártya pedig masszívabb, merevebb. A lekerekített sarokokkal rendelkező blokk plexi fedlapján RGB LED alapú világítás fény szűrődhet át, hála a Spectra 2.0-s rendszernek, ami még nagyobb teljesítményű aRGB LED-eket használ – ezeket az ingyenes Firestorm segédprogramon keresztül lehet vezérelni. Maga a világítás két zónával rendelkezik, amelyek egymással szinkronban, illetve egymástól külön is működhetnek. A világítás beállításait fedélzeti memória tárolja, így újraindítások után sem kell ismét testreszabni a fényeket – ez persze nem egy nagy különlegesség.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Zotac új videokártyája két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval rendelkezik, videó kimenetek terén pedig három darab DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0b, valamint egy USB-C VirutalLink csatlakozót vonultat fel. Az adott rendszernek a gyártó ajánlása szerint – a többi komponens igényeitől függően – legalább 650 W-os tápegységgel kell rendelkeznie, ha stabil működésre vágyunk.

A Zotac Gaming GeForce RTX 2080 Ti Arctic Storm rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban még nem közölte a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap