Z390-es lappal bővíti Steel Legend sorozatát az ASRock

Az új alaplap M.2-es hűtéssel, RGB LED alapú világítással és remek általános felszereltséggel érkezik.

Z390-es lappal bővíti Steel Legend sorozatát az ASRock

Az ASRock egy új Steel Legend sorozatú alaplapot mutatott be, amely a sorozat többi tagjához hasonlóan ellenálhatatlanul tetszetős dizájnnal érkezik, valamint rendkívüli stabilitást is kínál, hála a minőségi komponensek felhasználásának. A Z390 Steel Legend modell prémiumkategóriás 60A-es tekercseket és Nichicon 12K Black Cap kondenzátorokat kapott, az LGA-1151-es tokozással rendelkező processzorokat így rendkívül stabil, nyolc fázissal rendelkező tápáramkörrel szolgálhatja ki.

Galéria megnyitása

A processzor mellé maximum 128 GB-nyi DDR4-4266 MHZ-es rendszermemóriát társíthatunk, természetesen ECC támogatás nélkül, ahogy azt már megszokhattuk. A bővítőkártyákat ebben az esetben két darab PCI Express 3.0 x16-os slot várja, amelyek közül a felső PCI Express 3.0 x16-os, az alsó azonban csak PCI Expess x4-es módban üzemel. Van még rajtuk kívül három darab nyílt végű PCI Express 3.0 x1-es bővítőhely is a deszkán, ami egyébként AMD CrossFire támogatással érkezik, a PCI Express 3.0 x16-os slotot pedig acélkerettel is ellátták a még nagyobb strapabíróság érdekében.

Galéria megnyitása

Az adatok tárolását összesen hat darab SATA 6 Gbps-os portra bízhatjuk, amelyek közül négy egy bevágás szélén található, a maradék kettőt pedig az alaplap aljára száműzték. Aki gyorsabb meghajtókat szeretne használni, kap egy M.2-22110-es, illetve egy M.2-2280-as slotot is – természetesen mindkettő PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet kínál, de SATA 6 Gbps-os SSD kártyákat is fogadnak. Jó hír, hogy mindkét bővítőhely fölé került egy-egy vaskosabb hűtőborda, ami a felsőkategóriás PCIe NVMe SSD kártyák esetében nagyon hasznos kiegészítő, hiszen ezek igencsak hajlamosak a melegedésre. A sort egy M.2-2230-as slot zárja, ami WiFi és Bluetooth vezérlővel ellátott kártyát fogad, gyárilag azonban nem tartalmaz semmit.

Galéria megnyitása

Audió vezérlőből ezúttal egy 7.1 csatornás Realtek ALC1200-as kodeket kapunk, amihez aranyozott Jack Audió csatlakozók járnak, a jobb hangzást pedig Nichicon Fine Gold sorozatú audió kondenzátorok segítik. A termék 110 dB-es jel/zaj arányú D/A konvertert kapott, ami differenciál erősítőt is tartalmaz, a jobb- és bal hangcsatornák pedig  külön-külön PCB rétegen futnak a jobb hangminőség érdekében. A vezetékes hálózati kommunikációban Intel I219V típusú Gigabites Ethernet vezérlő segít.

Galéria megnyitása

Az új alaplapról természetesen nem hiányzik az RGB LED alapú világítás sem, amit a két darab normál és az egy darab címezhető RGB tüskesorral könnyedén ki lehet bővíteni. Az új alaplap HDMI 1.4-es és DisplayPort 1.2-es videó kimenetekkel érkezik, hátlapján pedig optikai audió kimenet, két darab USB 2.0-s port, valamint két USB 3.1 Gen1 Type-a, egy USB 3.1 Gen2 Type-A, illetve egy USB 3.1 Gen2 Type-C port sorakozik a LAN port és az audió csatlakozók mellett. A hátlapot a WiFi antenna kivezetésére is felkészítették. Az alaplapi tüskesorok között egy TPM és egy COM csatolót találunk, de van még itt két darab USB 2.0-s és két darab USB 3.1 Gen1 típusú tüskesor is – előbbivel 3, utóbbival összesen 4 USB porthoz juthatunk.

Az ASRock újdonsága rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói áráról azonban még nem hullott le a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap