Xiaomi Mi Band 6 – Kicsi a bors, de erős

Óriási kijelzővel, véroxigén-szint méréssel, és rengeteg új sportfunkcióval támad a kínai gyártó okos karpántja.

Xiaomi Mi Band 6 – Kicsi a bors, de erős

91 %
{{ average }} %
Szerzői értékelés
Szerző
91
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Az okosórák mára már egészen jól elterjedtek, azonban még mindig sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak ezt a kiegészítőt, vagy egyszerűen csak nem szeretnek órát hordani akár a mérete vagy a súlya miatt. Nos, éppen nekik szólnak az okos karpántok, amik kicsik, könnyűek, és ráadásul olcsók is. Mai tesztalanyunk a Xiaomi Mi Band 6 kategóriájának egy kiemelkedő darabja, ami évről - évre csak jobb lesz.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

A csomagolása letisztult fekete kivitelű, aminek az elején a 6-os szám, illetve maga a karpánt díszeleg. Ezen belül megpillanthatjuk magát az aktivitásmérőt, egy mágneses töltőt, valamint egy kisebb enciklopédia-méretű használati útmutatót.

Galéria megnyitása

Kétségtelen, hogy a Mi Band külsőleg változott a legtöbbet, ami igencsak látványos, ugyanis most már egy 1,56 colos Amoled kijelzőt kapunk, 450 nites maximum fényerővel. Ez közel 50%-kal nagyobb a tavalyi modellnél, és szinte az egész előlapot lefedi. Emiatt sajnos lekerült az óráról az egyetlen gomb, amit be kell, hogy valljak, én hiányoltam. Ha valamibe bele tudnék kötni ennél a karpántnál, akkor az a gomb, ugyanis egy ilyen parányi kijelzőnél nagyon hasznos tud az lenni, hiszen általa navigálás közben nem takarnánk ki a kijelzőt.

Galéria megnyitása

A karpánt ezen felül nagyon igényesen néz ki: egyszerű, letisztult dizájn, hat választható szíjjal, ami bárkinek jól állhat. Ezen felül kapunk új óra-számlapokat is, több mint 60 darab közül választhatunk, amik remekül mutatnak. Én a reklámanyagokon is látható számlapot használtam, ugyanis ezen minden szükséges információ (dátum, idő, pulzus, akkumulátor töltöttség, lépésszám, elégetett kalória, stb.) látható, illetve személyre is tudjuk szabni, ha esetleg nekünk nem pont ezekre az adatokra lenne szükségünk. 

Galéria megnyitása

A menüje nagyon egyszerű és könnyen átlátható. Kétféle irányban tudunk navigálni a rendszerben, függőlegesen és vízszintesen. Ha oldalra húzzuk az ujjunkat, akkor megtalálhatjuk a már megnyitott alkalmazásainkat, úgymint a pulzusmérés, zene vezérlés, időjárás, eszköz kereső és így tovább. Lefelé húzva a menüt megtalálhatjuk az összes alkalmazásunkat (a nagyobb kijelzőnek hála egyszerre már kettőt is láthatunk), a lista illetve annak sorrendje persze teljesen személyre szabható.

Kicsit sajnáltam, hogy nem láthattam egyből az értesítéseimet, ugyanis ezeket külön meg kellett nyitni az értesítések menüpontban, ami plusz egy lépés. Ha a karpánt kapott volna egy gombot, akkor ez a probléma nem állt volna fenn, ugyanis az tudott volna a menübe vinni minket, a lefele navigálással pedig megnyithattuk volna az értesítéseinket.

Amennyiben felfelé navigálunk a menüben, akkor megtalálhatjuk a beállításainkat, a további alkalmazásokat és funkciókat, amiket kivettünk a menüből, ha pedig tovább lapozunk felfelé, akkor átkerülünk az alkalmazások közé. Ez jó ötlet, ugyanis így az óra menüje függőlegesen és vízszintesen is végtelenített, ami könnyebbé teszi a navigációt.

Elképesztő mennyi mindenre képes ez a kis karpánt. Az összes funkciót nehéz lenne felsorolni, viszont párat azért kiemelnék az újdonságok és a kedvenceim közül. A Mi Band 6 egyik nagy újítása, hogy a pulzusunk mellett már a vér-oxigén szintünket is képes mérni, ráadásul ezt napi 24 órában képes megtenni. Figyeli az alvásunk minőségét is, képes megkülönböztetni éber, illetve mélyalvást, valamint a REM-fázist.

Mivel össze van kötve a telefonunkkal, így irányíthatjuk az ott lejátszott zenéket, megcsörgethetjük a telefonunkat, ha nem találnánk. Ha éppen minket hívna valaki, akkor azt a karpántról is el tudjuk utasítani, fogadni viszont nem tudjuk a hívást.

Galéria megnyitása

Az óra kezeli a naptárunkat, az értesítéseinket, illetve képes magyar karaktereket és a legtöbb emojit is megjeleníteni. Végül, de nem utolsó sorban fényképezhetünk is a karpánttal, vagyis irányíthatjuk a telefonunk kamera alkalmazását a Mi Band-del, ami szintén egy remek funkció tud lenni.

A telefonos alkalmazás tükrözi a Mi Band felületét: egyszerű, könnyen átlátható és minden benne van, amire csak szükségünk lehet. Itt böngészhetünk a több mint 60 számlap között, amiket személyre is szabhatunk, de megnézhetjük az alvásunk minőségét is, vagy a pulzusunkat 24 órára lebontva. Itt lehet beállítani egy másik remek funkciót is, ami sajnos kevés viselhető okos kütyüben található meg, ez pedig a karpánt zárolása levételkor. Ennél a funkciónál a karpánt lezárja magát amennyiben levesszük a kezünkről, és ilyenkor csak az óraszámlap látható, egyéb esetben be kell írnunk egy általunk megadott kódot, ami egy remek biztonsági funkció. 

Galéria megnyitása

További nagy előrelépés még a sportolási funkciók bővülése, aminek a tárháza most már 30-ra nőtt, ebből pedig a karpánt hatot automatikusan is képes felismerni, így nem nekünk kell majd ezt beállítani. GPS sajnos nincsen benne, így a telefonunkat magunkkal kell vinnünk, ha mozogni szeretnénk. Egy szempontból viszont függetlenebb lett a Mi Band a mobilunktól, ugyanis a múltbéli edzéseinket már a karpánton is képesek vagyunk visszanézni. Habár nem tudom egy ekkora kijelzőn ennek mekkora értelme van, viszont ha csak pár embernek is hasznos ez az új lehetőség, akkor már megérte.

A Mi Band 6 természetesen vízálló, hiszen megfelel az 5 ATM-es szabványnak, ennek köszönhetően akár 50 méter mélyre is lemerülhetünk vele. Ha pedig úszni támadna kedvünk, akkor a karpánton beállíthatjuk a medence hosszát is, így még pontosabb adatokat kaphatunk az edzés végén.

Az üzemidő az a pont, ahol a okos karpántok nagy előnyt élveznek az okosórákkal szemben, ez pedig a Mi Band-nél is látszik. A gyártó két hetet ígér töltő nélkül, ami akár 19 nap is lehet akkumulátor kímélő üzemmódban, aktív használat esetén pedig 5 napig tudjuk majd használni az eszközt. Én inkább az utóbbi kategóriába estem, folyamatosan ment a pulzusmérés, sportoltam, és ahogyan azt egy tesztelőnek illik, sokat nyomkodtam az órát, így pedig egy hétig bírtam töltés nélkül, ami szerintem egy nagyon szép eredmény.

Galéria megnyitása

Szerintem az egy hetes üzemidőre senkinek nem lehet már panasza, ha pedig otthon hagynánk a töltőt, akkor könnyen meg is lehet duplázni ezt az időt, ha kevesebbet használjuk a karpánt komolyabb funkcióit, vagy akku kímélő üzemmódba tesszük. A töltés pedig a már említett mágneses USB töltővel történik, ami elég erősen tart. 

Összességében, szerintem egy remek eszköz lett a Mi Band 6, de ez nem meglepő, hiszen a Xiaomi-nak nagyon megy az okos karpánt szegmens. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az 5-ös modell óta nem fejlődött drasztikus módon az eszköz, így ha nem fontos számunkra a nagyobb kijelző, a vér-oxigén szint mérés, vagy a plusz sportolási funkciók, akkor nem érdemes váltani az újabb modellre, vagy pedig választhatjuk az 5-öst is, ha éppen vásárlás előtt állunk.

Akinek viszont már 4-es, vagy annál régebbi modellje van, annak már ajánlott a csere, ugyanis el fogja dobni az agyát a rengeteg új funkciótól. A Mi Band azzal, hogy évről - évre egyre jobb lesz, sajnos drágul is, azonban a 17 000 Ft-os árcédula szerintem abszolút indokolt, hiszen ez a kis eszköz okosórákat megszégyenítő tudással rendelkezik.

Összefoglalás

Xiaomi Mi Band 6 – Kicsi a bors, de erős

Xiaomi Mi Band 6 – Kicsi a bors, de erős

Xiaomi Mi Band 6 – Kicsi a bors, de erős
Szerzői értékelés
91
%
A sikersztori, ami tovább folytatódik.
Sokkal nagyobb kijelző
Számos sporttevékenység került bele
Vér-oxigén szint mérés
Relatív kevés új funkció
Nincs rajta gomb
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap