Windows Home Server 2011 alapú Gigabyte NAS

Megérkezett a Gigabyte második hálózati adattárolója, amely hardver tekintetében nagyjából ugyanazt kínálja, mint elődje.

Windows Home Server 2011 alapú Gigabyte NAS

A Gigabyte néhány hete mutatta be első hálózati adattárolóját, amely még Linux operációs rendszert használt, ám most egy új modell is megjelent, ami már a Microsoft Windows Home Server 2011-es kiadására támaszkodik.

Az új modell legfőbb tulajdonságok tekintetében szinte teljesen megegyezik elődjével, de ez nem is csoda, hiszen ugyanazt az alapot használják. A GR-EZI14H típusjelzéssel ellátott modell a decemberben bemutatott GR-EZI04H-hoz hasonlóan szintén négylemezes kivitelben érkezik. Az új szintén Intel Atom D2500-as processzort alkalmaz, déli hídként pedig egy ICH10R típusú vezérlő teljesít benne szolgálatot.

A 220 x 183,5 x 146,5 milliméteres mérettel rendelkező NAS négy darab 3,5 colos merevlemez fogadására lett felkészítve: a bővítőfiókok természetesen Hot-Swap támogatással érkeznek és zárhatóak is - egy nagyméretű zárható ajtó védi őket az illetéktelenek elől. A rendszer a Gigabyte hivatalos weboldalán található információk szerint RAID 0,1,5,10 és JBOD támogatással érkezik. A NAS kezeli a 4 TB-os merevlemezeket is, amelyekből akár négy is helyet kaphat benne. Igazság szerint a 4 TB-os HDD támogatásról csak a gyors üzembehehelyezési útmutató tesz említést, a specifikációs listán 3 TB-os HDD limit szerepel.

Rendszermemóriából 2 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es So-DIMM modul áll rendelkezésre, de igény esetén természetesen bővíthető a memória mennyisége, egészen 4 GB-ig. A merevlemezek és a NAS komponenseinek hűtéséről most is két darab 60 milliméteres átmérőjű légkeverő gondoskodik.

Az új NAS ezúttal is két Gigabites Ethernet vezérlővel érkezik, de emellett két USB 2.0-s, illetve két USB 3.0-s porttal is rendelkezik. A sorban még egy D-Sub videó kimenetet is találunk. Szoftver tekintetében minden rendelkezésre áll, amire csak egy otthoni-, illetve kisirodai felhasználónak szüksége lehet - pontosabban minden olyan, amit a Microsoft Windows Home Server 2011 kínál.

Az új Gigabyte NAS hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe fog kerülni. A termékkel kapcsolatban további információ itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward