Shop menü

VÖRÖSRÉZBŐL KÉSZÜLT A THERMALRIGHT LEGÚJABB PROCESSZORHŰTŐJE

Az újdonság támogatja az Intel és az AMD legmodernebb központi egységeit és kompakt kivitelben érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Vörösrézből készült a ThermalRight legújabb processzorhűtője

A ThermalRight egy új, kompakt kivitelben érkező processzorhűtővel rukkolt elő, ami mindössze 53 milliméteres, azaz elég sokféle konfigurációval kompatibilis. Igazi különlegessége mégsem ez, hanem az, hogy nemcsak a talpazat és a hőcsövek, hanem a lamellák is vörösrézből készültek. A vörös fémet egyedül a talpazathoz rögzített lefogató füleknél mellőzték, ami igazából kontrasztot teremt, már ami az összképet illeti.

Galéria megnyitása

A 94,5 milliméter széles, 95 milliméter hosszú és 53 milliméter magas processzorhűtő ventilátorral együtt 600 grammot nyom a mérlegen. A talpazattól négy darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső vezeti el az adott processzor által termelt hőt a lamellákhoz, maguk a hőcsövek azonban nem közvetlenül, hanem indirekt módon, a talpazaton keresztül érintkeznek a processzor felületével.

A talpazat a képek szerint ugyan vörösréz felületűnek tűnik, ám a hivatalos weboldal alapján nikkelbevonatot tartalmaz, ennek köszönhetően még azokkal a hővezető pasztákkal is használható lehet(ne), amelyek egyébként sérülést okoznának a réz felületen. Nincs kizárva, hogy ez csak elírás, hiszen a fotók szerint semmilyen bevonat nincs a talpazaton, márpedig a nikkelezés ezüst színt kölcsönözne neki.

Galéria megnyitása

A rézből készített processzorhűtő egy 92 milliméteres átmérőjű légkeverőt kapott, ami mindössze 105 milliméter magas. A ThermalRight TL-9015R típusú ventilátor kerete nagyjából harmonizál a vörösréz hűtő színével, a ventilátor forgórésze azonban narancssárga köntöst öltött magára annak érdekében, hogy a megjelenés még kontrasztosabb, még látványosabb lehessen. Az FDB csapágyazással ellátott légkeverő PWM támogatással működik és percenként maximum 2700-at forog, miközben 22,4 dB(A) zajszintet és 1,33 mmH2O statikus nyomást produkál és 42,58 CFM levegőmennyiséget mozgat meg.

Galéria megnyitása

A ThermalRight újdonsága minden modernebb konzumerpiaci processzorfoglalatra felszerelhető, így az Intel LGA-1200-as és LGA-1700-as megoldásai mellett az AMD Socket AM4-es és Socket AM5-ös termékeit is támogatja.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre sajnos nem esett szó, hogy az új processzorhűtő pontosan mennyibe kerül majd. A ThermalRight AXP90-X53 Full rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére