Virtuális valóság PS4-gyel

A Sony is tervezi a belépést a VR játékpiacra, aminek népszerűségét most az Oculus Rift VR headset tüzeli folyamatosan, a köré gyűlt közösség segítségével.

Virtuális valóság PS4-gyel

A Sony is tervezi a belépést a VR játékpiacra, aminek népszerűségét most az Oculus Rift VR headset tüzeli folyamatosan, a köré gyűlt közösség segítségével. A Sony már jó ideje fejleszti a készülék riválisát a következő generációs konzoljához. Ennek nagy leleplezésére 2014 folyamán számíthatunk.

Több forrás szerint is hasonlóképp működik majd, mint az Oculus. Belsőleg már demonstrálták, hogy mit tud az eszköz, méghozzá az Evolution Studios PS4-es versenyzős játékával, a DriveClubbal. Nagy élmény lehetett körülnézni egy ilyennel a pilótafülkében, annyi biztos. Az egyáltalán nem meglepő, hogy az Evolution-nál próbálgatják a készüléket, hisz a liverpooli stúdió ad otthont a Worldwide Studios Sterescopic 3D csapatának, akik 3D-s játékok fejlesztésén dolgoznak már 2008 óta. Igaz viszont, hogy a 2011-es kísérletük a piacra való betörésre sikertelen volt (a HMZ-T sorozat első példányával), de tovább folytatták a munkát.

A Sony most nagyon ráállt a fejre vehető kijelzőkre, hisz most nem olyan rég jelent meg a HMZ-T2 is, ami használható 3D játékokhoz és HD filmek nézésére. Ebben két OLED 720p-s panel van, de állítólag nem annyira jó játékhoz, mint az Oculus, ezért is fejlesztik az újat (ami nem a T3, de erről majd egy másik hírben bővebben). Eredetileg a HMZ-T2-t el akarták hozni a gamescom-ra is, de végül lemondtak a dologról.

HMZ-T2

Eközben az Oculust fejlesztő céget már többen is meg akarták vásárolni, de eredmény nélkül, az eszköz meg közben egyre közelebb kerül a piaci megjelenéshez. Az Oculus alapító Palmer Luckey nem akarja adni a céget és a projektet sem. Örülne viszont a konkurenciának.

"Ha a Microsoft vagy a Sony előállna a maguk fejen hordható kijelzőivel, az csak megerősítene minket abban, hogy van helye a piacon. Az pedig biztos, hogy egynél több hely is van ezen a bizonyos piacon, amin egyelőre csak mi vagyunk kint."

Ha a Sony nem is, az Oculus kint volt a gamescomon és bemutatta a Rift headset HD verzióját és fény derült arra is, hogy John Carmack csatlakozott a fejlesztőcsapathoz.

"A VR rengeteg múltbéli bukáson van már túl, így ha több ember jelenne meg a piacon, az jó lenne, mert a fejlesztők is elköteleznék magukat, hogy tartalmat hozzanak a platformra. Ekkor lehetnének csak biztosak abban, hogy lennének emberek, akik játszanák a játékaikat. Ez mindenkinek jó lenne."

Még mindig van esély arra is, hogy a Microsoft, a Nintendo és a Sony megoldja az Oculus Rift kompatibilitást a konzoljaikhoz. Jelenleg még nem tárgyalnak, a konzolgyártók ugyanis azzal vannak elfoglalva, hogy sikeresen bevezessék az újgenerációs gépeiket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward