Videóhívással bővült a Viber palettája

A Viber mostantól még komolyabb konkurenst jelent a Skype számára. A videóhívás egyszerre debütált minden platform kliensében.

Videóhívással bővült a Viber palettája

A Viber mostanra szinte minden tekintetben felveszi a versenyt a Microsoft megoldásával, a Skype-pal. Ennek tükrében nem meglepő az sem, hogy a felhasználói bázisa lassan átlépi a 400 milliós határt, és a fiókok több mint egyharmada rendszeres használatban van. A Viber 2010 decemberében indult el, tehát kevesebb mint négy éves, és kezdetben csak iPhone-on futott. Azóta nagyot nőtt a kicsi vállalat, a kliens pedig elkészült sok más platformra is. Szinte mindenhol ott van már valamilyen formán a Viber: az Android, az iOS és a Windows Phone mellett támogatott a BlackBerry, a Symbian és még a Bada is, illetve a személyi számítógépek sem maradhatnak ki a sorból, van Windowsra és Mac OS X-re szabott program is. Az évek alatt folyamatosan érkeztek a befektetők a Viberhez, mígnem a Rakuten a teljes felvásárlás mellett döntött. A távol-keleti cég egészen elképesztő, 900 millió dolláros összeget ajánlott fel a szolgáltatásért februárban, amit a fejlesztők nem utasítottak vissza.

A Viber hanghívásokkal és szöveges üzenetekkel kezdte a karrierjét, majd jött a multimédiás tartalmak küldésének és a földrajzi pozíció megosztásának lehetősége, most pedig egy újabb lehetőséggel, a videócsevegéssel bővült a sor. Napjainkban a felhasználók sokszor nem elégednek már meg a hanghívásokkal, és igazából ez az élet rendje, a kapcsolatteremtés is fejlődik, itt a következő lépcsőfok a videózás. Már csaknem az összes okostelefon, táblagép és noteszgép rendelkezik beépített előlapi kamerával, és mostantól a Viber is munkára tudja majd fogni ezt az egységet. Az új szolgáltatást a legfőbb platformok esetében egyszerre jelentették be a fejlesztők. A Viber 5.0-s verziószámmal illetett kliense hozza magával a friss képességet, ez pedig máris elérhető iOS-re és Androidra, valamint megújult a Windowson és a Mac OS X-en futó program is.

A frissítést követően Androidon egészen átrajzolódott egyébként az alkalmazás felhasználói felülete is, az iOS esetében pedig javult a matricakezelés. Ezek mellett pedig kiemelendő még egy apró, de nagyon hasznos újítás is az ötödik mobilos applikáció kapcsán. Bekerült a kelléktárába egy speciális QR kód generátor és olvasó, mellyel pillanatok alatt átadhatóak a szükséges kapcsolatinformációk két eszköz között. Ez most még csak mobilon és tableten működik, azon belül is egyelőre az Androidra és az iOS-re korlátozódva.

A Viber 5.0 alkalmazás letölthető a különböző rendszerekhez tartozó piacterekről, azonban talán egyszerűbb ellátogatni a vállalat honlapjára, ahonnan mindegyik platform kliense gyorsan és egyszerűen elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward